Alfa-college
Assen | Groningen

Voetbaltoernooi voor vluchtelingen geslaagd

ASSEN – Vanmiddag werd op het sportcomplex van Asser Boys het ISK voetbaltoernooi gehouden. Patrick Bos en Kim Boer Rookhuizen, studenten Sport en Bewegen van het Alfa-college in Assen, zijn als organisatoren tevreden over hoe het is verlopen.

“De sfeer was goed en dat komt omdat alle leerlingen zo enthousiast waren. Het is mooi om te zien dat ze zo dankbaar zijn dat dit voor ze is georganiseerd”, vertelt Kim Boer Rookhuizen. De begeleiders vanuit de scholen droegen volgens Patrick ook hun steentje bij aan de goede stemming. “Ze gaven ons complimenten over de opzet van het evenement en ze vonden dat alles goed geregeld was”.

Missie
Het belangrijkste doel van deze studenten Sport en Bewegen was om ervoor te zorgen dat iedereen een leuke dag zou hebben. “We willen deze doelgroep graag betrekken in leuke dingen en ze lekker sportief bezig laten zijn”, aldus Patrick. Kim vindt dan ook dat dit toernooi ook in de toekomst georganiseerd moet blijven worden. Deze vluchtelingen verdienen dit omdat ze zoveel hebben meegemaakt

Volgende editie
Patrick en Kim hebben de organisatie van dit sportevenement voor de eerste keer in handen gehad en ze sluiten niet uit dat ze volgend jaar opnieuw deze taak op zich zullen nemen. “Ik wil zeker weten nog wel een keer dit organiseren en dan wil ik nog meer doen. Ik heb in ieder geval geleerd dat goed samenwerken en communicatie heel erg belangrijk is, zegt Kim. Patrick twijfelt nog wel een beetje. “Misschien dat ik in 2019 weer mee ga helpen, maar dan wil ik het nog beter doen”.Heeft deze informatie jou geholpen?

niet goed erg goed