Alfa-college
Assen | Groningen

Studenten actief bij Koningsspelen

GRONINGEN - Ruim 400 studenten Sport en Bewegen én studenten Onderwijsassistent hebben afgelopen vrijdag 20 april de Koningsspelen begeleid op vijftien basisscholen in de stad en provincie.

Op deze nationale sportdag deden de leerlingen van De Pendinghe, CBS de Wegwijzer en Bisschop Bekkersschool mee aan leuke spelletjes en activiteiten op sportpark de Parrel. En ook op de sportvelden in Winsum maakte iedereen er een gezellige, sportieve dag van.

Projectleider Irene Kalter is erg tevreden over het verloop van de dag. “Ik ben heel erg blij dat de studenten er zijn want zonder hen had het niet kunnen plaatsvinden. Er komen wel zo’n 600 tot 700 basisschool kinderen, dus dat is nogal wat.”

Student Sam Anne van der Meulen is ook enthousiast over de Koningsspelen. “Het is hartstikke gezellig, en de kinderen vinden het leuk om te bewegen. Dat je daarbij kunt helpen is altijd fijn”, vertelt ze. Ook student Dominique Ebbinge vind het leuk om mee te helpen. Ik hou ervan mensen te motiveren voor sporten"En met dit mooie weer kan het niet meer stuk!”

Bekijk de video voor een korte impressie van de Koningsspelen.Ook OOG-tv maakte een item over de Koningsspelen. Bekijk het hier:

Koningsspelen
De Koningsspelen zijn sinds 2013 een jaarlijks evenement voor alle basisschoolleerlingen in Nederland en het Caribisch deel van het Koninkrijk en hebben het doel te laten zien dat samen goed ontbijten en actief bewegen belangrijk, maar vooral ook heel leuk is.

Heeft deze informatie jou geholpen?

niet goed erg goed