Alfa-college
Groningen

Excursie Berlijn voor studenten Secretarieel

Met de Duitse studenten bij de Louise-Schroeder-Schule

Ter afronding van het keuzedeel Internationalisering zijn 27 tweedejaars studenten van de opleiding Secretaresse vorige week op excursie naar Berlijn geweest. De studenten van de Boumaboulevard hebben de reis mede georganiseerd en voorbereid.

Onder begeleiding van stagecoördinator Tiny Bruggen en docent Ingrid van der Tuin hebben de studenten onder andere een bezoek gebracht aan de Louise-Schroeder-Schule en zijn ze naar het ministerie van Binnenlandse Zaken geweest. Op de Louise-Schroeder-Schule maakten de tweedejaars studenten kennis met Duitse-studenten, die een soortgelijke opleiding volgen. Ook hebben ze de verschillen in de opleidingen aan elkaar gepresenteerd. Ingrid:

Onze studenten konden zich goed redden in zowel de Engelse als Duitse taal. We waren echt onder de indruk.

Bezoek ministerie Binnenlandse Zaken primeur!

Het bezoek aan het Duitse ministerie van Binnenlandse Zaken was zelfs een primeur! Voor het eerst kreeg een Nederlandse school de mogelijkheid om bij het ministerie langs te gaan. De studenten kregen een rondleiding en woonden presentaties bij. Eén presentatie werd gegeven door een oud-student van de Louise-Schroeder-Schule die inmiddels werkzaam is op het ministerie. Ze vertelde over haar werkzaamheden en ervaringen, maar ook over de (internationale) kansen die zij heeft benut.

Excursie krijgt vervolg

Bij het Alfa-college krijgen studenten volop mogelijkheden om internationale ervaring op te doen. Er zijn buitenlandse stagemogelijkheden maar ook internationale projecten en excursies als deze. Zo is er in Duitsland voldoende werkgelegenheid voor studenten van de Secretariële opleidingen. Dat wil het Alfa-college graag laten zien. De excursie krijgt volgend schooljaar dan ook zeker een vervolg. Ingrid:

Er zijn zelf plannen om er een uitwisselingsproject van te maken.

Heeft deze informatie jou geholpen?

niet goed erg goed