Alfa-college
Groningen

Studenten Alfa-college vermijden ochtendspits

Foto gemaakt door: Siese Veenstra

GRONINGEN – Vanmiddag werd op de locatie Automotive & Logistiek van het Noorderpoort een bijeenkomst over de stimuleringsregeling ‘Anders Roosteren’ van Groningen Bereikbaar gehouden. Hier werd bekend gemaakt dat door het wijzigen van de lesroosters 760 studenten van het Alfa-college ’s ochtends niet meer reizen in de spits.

“Als school sta je midden in de maatschappij en daarom vind ik het belangrijk dat we onze schouders er onder zetten en meedoen aan dit project”, zegt hoofd facilitair bedrijf Jos Nijhof van het Alfa-college.

Beloning
Op de Boumaboulevard van het Alfa-college vullen ze sinds dit schooljaar het rooster anders in en hiervoor krijgen ze een financiële bijdrage uit de stimuleringsregeling 'Anders Roosteren'. Jos geeft aan dat ze de ontvangen bijdrages zullen gebruiken voor innovatief onderwijs. We gaan investeren in on demand lesgeven, via een inbelverbinding en met behulp van camera’s kunnen studenten thuis lessen volgen

Meedoen
Vanaf maandag 7 mei gaan de roosterwijzigingen op de Kluiverboom in waardoor ook hier de studenten na 9.00 uur met de eerste les beginnen. De meeste betrokkenen reageren positief op de aangepaste lestijden. “De docenten geven aan dat de studenten nu op tijd komen en de studenten vertellen dat ze nu een plekje in de bus hebben”, aldus Jos.

Heeft deze informatie jou geholpen?

niet goed erg goed