Alfa-college
Hoogeveen

Studenten organiseren Dag van Beweging

Studenten van de opleiding Verpleegkunde, Zorg en Welzijn en de Business School organiseren op dinsdag 15 mei de ‘Dag van Beweging’, in samenwerking met het Klooster, Bellicon, Vanboeijen en het NNCZ.

Het leek de studenten interessant om voor bewoners van Vanboeijen en het NNCZ iets te organiseren omdat het voor deze doelgroep, ouderen en verstandelijk/lichamelijk beperkten, goed is om in beweging te blijven en om sociale contacten te onderhouden.

De bewoners van Vanboeijen beginnen in het Atrium (De Meteoor) met het fietsen op de duo fiets en bij slecht weer met een balspel. NNCZ begint bij het Klooster. Hier krijgen zij uitleg over de Bellicon minitrampoline en ervaren zij deze trampoline zelf. De Bellicon minitrampoline activeert je lichaam door het regelmatige op en neer bewegen. Hierdoor traint het alle spieren, versterkt het je hart, bloedsomloop en immuunsysteem, ontspant, verbetert de concentratie en vergroot het zelfhelend vermogen van je lichaam.

’s Middags organiseert het NNCZ een gezamenlijke lunch in hun nieuwe vestiging de Kaap. Na de lunch worden de rollen omgedraaid en gaan de mensen van Vanboeijen naar het Klooster en het NNCZ naar de duo fiets.

Heeft deze informatie jou geholpen?

niet goed erg goed