Alfa-college
Groningen

Studenten bouwen huiswerkverblijf Roemenie

De groep van vorig jaar voor het huiswerkverblijf
GRONINGEN - Studenten van het Alfa-college vertrekken vandaag, maandag 30 april, voor drie weken naar Roemenië. Samen met studenten van het Noorderpoort en Terra MBO zetten zij zich voor de het vijfde jaar op een rij in voor de bouw van een huiswerkverblijf voor Roemeense schoolkinderen in het dorpje Tichindeal, nabij de stad Sibiu. Naar verwachting is dit de laatste keer dat de reis naar Roemenië gemaakt wordt, omdat de studenten dit jaar de bouw van het huiswerkverblijf af willen ronden.

Student Kim van den Enden is één van de negen studenten die deze uitdaging aangaat: “Het lijkt me heel interessant om te kijken hoe het gaat bij mensen die het niet zo goed hebben.” Haar studiegenoot Kevin van der Veer vult aan: “Ik help graag mee. Het wordt vast een hele ervaring!”. De studenten hopen om met hun verhaal andere studenten te stimuleren om ook zoiets te gaan doen. “Naast dat het een bijzondere ervaring is, wordt het ook heel gezellig!

Vier van de negen stoere studenten die meebouwen aan het huiswerkverblijf in Roemenië.

Ondersteuning

Vanuit de drie mbo-scholen gaan naast gemotiveerde studenten ook vakdocenten mee om ondersteuning te bieden waar nodig. Na anderhalve week wordt Sanne Neijenhof, de schoolpastor van het Alfa-college, ingevlogen. “De ervaring leert dat het voor studenten niet alleen fysiek vermoeiend is”, legt Nijenhof uit, “de groepsdynamiek, heimwee en de confrontatie met de grote armoede maken dat het prettig kan zijn om hier in vertrouwen met iemand over te praten.”

Bijzonder samenwerkingsproject
Het project Huiswerkverblijf Roemenië is oorspronkelijk tot stand gekomen in samenwerking met onder andere Stichting Actie Roemenië, het Leonardo da Vinci fonds  en Stichting LAMP.

Het bouwproject heeft daarnaast geleid tot een bijzondere samenwerking tussen Noorderpoort, Alfa-college en Terra MBO. Voor de bouw van het huiswerkverblijf bieden ook lokale bewoners een helpende hand.

Werkzaamheden studenten
Naast de bouw van het huiswerkverblijf, trekken de studenten er om de beurt ook op uit om bijvoorbeeld voedselpakketten uit te delen of te koken voor de bewoners van het dorp. De belevenissen van de studenten zijn dagelijks te volgen via hun eigen blog.

Groepsfoto van alle studenten

Heeft deze informatie jou geholpen?

niet goed erg goed