Alfa-college
Groningen

Ultimate run

De sportdocenten Fit for Life kunnen terugkijken op een zeer geslaagde eerste editie van de Ultimate Run Europapark. Nabij onze locatie Boumaboulevard verschenen maandag 4 juni zo’n 200 studenten, docenten en leden van Plaza Sportiva aan de start. Janco van den Bergs, Plaza Sportiva en student Demi Philips waren de snelsten. Zij ontvangen een tegoedbon van de Perry’s.

De opbrengst van het sportieve evenement gaat naar het Vergeten Kind. Thijs Baart, student ICT:

Ik heb drie jaar lang niet getraind, dus het is pittig. Ja het is wel leuk om te doen. Voor het goede doel hé, daarvoor doen we het.
Gebruik maken van faciliteiten Europapark
De Ultimate run is een parcours van ongeveer vijf kilometer met acht obstakels. Er wordt gebruik gemaakt van de faciliteiten die in het Europapark aanwezig zijn. Het is voor de deelnemers klimmen, klauteren, slingeren en kruipen geblazen. Verhitte gezichten bij de survivalbaan van Hommes Survival & Outdoor. Ook het stadion van FC Groningen is onderdeel van de run. 

Jaarlijks terugkerend evenement
De ogen van sportdocent Jeffrey Noordveld glinsteren. Samen met onder andere sportdocent Lars Schotanus en ALO-student Simon Schreiber heeft hij dit sportieve hindernisparcours in een zeer korte tijd georganiseerd: “We zijn dit jaar klein begonnen, maar we gaan voor een jaarlijks terugkerend event waar zowel de beginnende sporter aan kan deelnemen, maar ook de gevorderde sporter wordt uitgedaagd. We willen in de toekomst ook graag meer organisaties bij dit event betrekken.” 

Gezonde levensstijl
Met de Ultimate run wordt er ingezet op een gezonde levensstijl. Jeffrey: “Wij hebben als docenten en school de verantwoordelijkheid om studenten klaar te stomen voor de maatschappij en om fitte werknemers te worden. Dat kan op verschillende manieren. Bewegen is daar één van. Naast de traditionele sportlessen willen we met de Ultimate run hier een bijdrage aan leveren.”

Terugblik
Bekijk de bijdrages van OOG tv en onze Nieuwsredactie.

Heeft deze informatie jou geholpen?

niet goed erg goed