Alfa-college
Assen | Groningen

Studenten Alfa-college bestraten voormalig Suikerunieterrein

GRONINGEN – Afgelopen week zijn studenten Infra-Techniek van Alfa-college Groningen op het Suikerunieterrein begonnen met de bestrating rondom educatiecentrum de Pionier. Het bestraten is onderdeel van de samenwerking met Terra, MACG, Extenzo en UrbanLiving om een bruisende plek te maken waar ondernemers en onderwijs kunnen samenkomen.

Examens
Studenten van het Alfa-college leggen examens voor de opleiding Infra-techniek af in de vorm van de bestrating bij de Pionier. Het bestraten en de examens vinden plaats onder het toezicht van MACG, het civieltechnisch bureau dat werkt aan de toekomstbestendige, duurzame infrastructuur van het 130 hectare grote gebied.

Krachten bundelen

Er is een groot tekort aan technisch opgeleide mensen en de onderwijsinstellingen werken voortdurend nauw samen met elkaar en met het bedrijfsleven voor een optimale aansluiting tussen onderwijs en ondernemers. Dit is belangrijk door de snelle ontwikkelingen in de technische sector. "We zijn erg blij dat Terra ons heeft gelinkt met het Alfa-college en dat we op deze manier de krachten kunnen bundelen. We zien een veelbelovende toekomst in deze samenwerking, ook met andere opleidingen Aldus Rienk Venhuizen, projectleider bij MACG en coördinator voor het aanbrengen van de bestrating met betrekking tot de examens rondom de Pionier.

Toekomstplannen
Het Suikerterrein moet een bruisende plek worden waar start-ups maar ook landelijk innovatieve ondernemingen zich kunnen vestigen en waar in samenwerking met de verschillende onderwijsinstellingen wordt geëxperimenteerd met het nieuwe werken, met duurzame producten en met innovatieve diensten.


 

Heeft deze informatie jou geholpen?

niet goed erg goed