Alfa-college
Groningen | Assen | Hardenberg | Hoogeveen

Stagereportage #1 Zelfstandig werkend kok

De stage is een belangrijk onderdeel van de opleiding. Maar hoe ziet een stage eruit? Welke taken en verantwoordelijkheden krijg je als stagiaire? Dit zie je in de Stagereportage.

We zochten student Luca Pinna op bij zijn stagebedrijf stadscafé restaurant ’t Feithhuis in Groningen. Luca volgt de opleiding Zelfstandig werkend kok en laat in de onderstaande video zien hoe zijn stage bij stadscafé restaurant ’t Feithhuis eruit ziet.Luca: “Als ik hier binnenkom, omgekleed en wel, vraag ik aan mijn chef waar ik mee kan starten. We nemen de reserveringen door, zodat ik weet waar ik mee aan de slag kan gaan.” Vervolgens begint Luca aan de voorgerechten en de zeebaarstartaar.

In dit vak moet je leergierig zijn en je moet hard kunnen werken. Ook maak je soms lange dagen, dat hoort er ook bij. Naast het koken, vindt Luca ook de presentatie van een gerecht erg leuk om te doen. “Dat is toch het eerste beeld wat je krijgt van een gerecht.”

De chefkok bij ‘t Feithhuis is erg blij met stagiaire Luca. “Luca heeft echt een horeca-instelling. Dat is mooi om te zien. Deze jongen gaat nog heel ver komen!’

Heeft deze informatie jou geholpen?

niet goed erg goed