Sportieve successen op NK MBO

Het winnende voetbalteam uit Groningen
Over het hele land werden deze week verschillende sportwedstrijden georganiseerd. Tijdens het NK MBO namen studenten van alle Alfa-college locaties deel aan één of meerdere sporten en streden om de titel tegen andere mbo-studenten. Wat een week! Even de sporten en successen op een rij:

Zaalvoetbal
Met drie teams namen we op woensdag 9 mei deel aan zaalvoetbal. Het damesteam uit Groningen won de tweede plaats!

Survival
Stoere jongens uit Hoogeveen namen dinsdag 15 mei deel aan survival. Een prachtig parcours, prachtig weer, maar helaas geen prijzen.

Basketbal
Ook stond basketbal op 15 mei op het programma. Dames uit Hoogeveen deden hun best, maar konden niet tegen het niveau van de winnaars op.

Een prijzenregen voor studenten Sport en Bewegen op woensdag 16 mei. Zij deden mee aan:
- Floorball (3e plaats)
- Voetbal (3e plaats Heren)
- Dance – duo (2e plaats voor Len en Mark)
- Dance – solo (3e plaats voor Len)
- Judo dames (2e plaats voor Isa Heideveld, 3e plaats voor Inge Bos)

Voetbal
Via een spannende penalty finale gaat donderdag 17 mei de beker naar het Groningse damesteam. Kampioenen!
(foto zie bovenaan artikel)

Beachvolleybal
Ook in het beachvolleybal succes: een tweede prijs!

Handballers
Prachtige wedstrijden van de handballers, maar helaas geen prijzen.

Zwemmen
Zwemmers uit Hoogeveen en Hardenberg namen deel aan het zwemmen. Zwemster Kyra Wooldrik uit Hoogeveen won in Arnhem drie prijzen. Een 3e plaats voor 50m vrije slag, 2e prijs 100m vrij en een 2e prijs voor 50m vlinder.Ook zwemster Melissa de Lang uit Hardenberg viel in de prijzen. Zij pakte op de 50m schoolslag en de 100 m schoolslag de tweede prijs.