Alfa-college
Hoogeveen

Studenten motiveren ouderen en mensen met een beperking om te bewegen

Studente Alfa-college met bewoonster NNCZ op de duofiets
Studenten van de opleidingen Zorg, Welzijn en de Business School van het Alfa-college in Hoogeveen hebben onlangs de ‘Dag van Beweging’ georganiseerd. In samenwerking met het Klooster, Bellicon, Vanboeijen en NNCZ hebben studenten zich ingezet voor ouderen en mensen met een beperking.

We hebben er een sportieve, maar vooral ook gezellige dag van gemaakt vertelt studente Nathalie van Veen van de opleiding Business Administration. “In de ochtend hebben we de bewoners van NNCZ locatie de Kaap ontvangen bij het Klooster met een kopje koffie. Daarna lieten we hen kennis maken met de trampolines van Bellicon onder professionele begeleiding.”

Met deze trampolines kunnen mensen met een beperking toch de nodige beweging krijgen omdat alle spieren worden geactiveerd. Vervolgens fietsten de studenten samen met de bewoners op duofietsen een mooie route, terug naar de Kaap.

Bij de lunch kwamen de bewoners van de Kaap samen met cliënten van Vanboeijen. Na de lunch vertrok de groep studenten weer op de duofiets richting het Klooster. Dit keer met de cliënten van Vanboeijen. Ook deze groep ontdekten de voordelen van de Bellicon-trampoline.

De studenten en begeleidend docent kijken tevreden terug op deze dag. “Iedereen was zo enthousiast dat dit zeker een vervolg gaat krijgen,” vertelt studente Nathalie enthousiast.

Heeft deze informatie jou geholpen?

niet goed erg goed