Alfa-college
Assen | Groningen

Girls on Tech Tour Alfa-college brengt meiden in contact met vrouwelijke technici

GRONINGEN – Meiden van technische opleidingen van het Alfa-college in Groningen maakten op dinsdag 29 mei een bustour door de provincies Groningen en Drenthe. Onderweg gingen ze op bedrijfsbezoek, bekeken ze een sporthal, een energieneutrale school en deden ze mee aan een training. Het doel van deze Girls on Tech Tour is om deze jongedames in gesprek te laten gaan met vrouwen in een technisch beroep, ze advies te geven hoe ze weerbaarder kunnen worden, maar ook om ze in de watten te leggen.

Programma 
De techniekgirls werden op de Admiraal de Ruyterlaan opgehaald met een bus en hierna reden ze naar Engie Services Noord in Roden en Nieuwe Pekela waar ze een rondleiding op de afdeling Robotica en Kalibratie en op de werkplaats kregen. “Deze dag was heel interessant en vooral de robot demonstratie bij Engie sprak me erg aan. Ik zie mezelf hier later wel rondlopen”, zegt student Marlissa Efde van de opleiding Engineering. 

Tijdens de lunch gaf docent Bouwkunde bij het Alfa-college én architect Maartje Berenschot een training weerbaarheid. Na het middageten vertrokken de meiden naar Oostwold waar ze onder begeleiding van Maartje de energie neutrale school De Meerkant en sporthal De Rietkraag bekeken. Student Malvi Wróblewska van Hout en Meubel is enthousiast over deze tour: “Ik vond het erg leuk én leerzaam. Dit uitstapje brengt ons als meiden, omdat we vaak in de minderheid zijn in de klas, echt dichter bij elkaar

Ontstaan
Op de locatie Admiraal de Ruyterlaan van het Alfa-college worden verschillende technische opleidingen gegeven waarbij steeds meer meiden de keuze maken om dit soort onderwijs te gaan volgen. Elk jaar wordt voor deze meiden in de techniek een bijeenkomst met regiodirecteur Marion Arends georganiseerd. Tijdens deze ontmoetingen gaven de meiden aan dat zij graag hun ervaringen willen delen met vrouwen die werken in de techniek en dat ze graag tips en trucs willen om assertiever te worden. 

Bewondering

Docent Bouwkunde (niveau 4), Shair Nazari van het Alfa-college, ging mee met de tour en hij vindt het belangrijk om de meiden in de techniek te helpen waar dat nodig is. “Ik zie het als mijn taak om deze meiden te begeleiden. Ik wil aan ze laten weten dat ze niet alleen zijn in ‘deze wereld’ en dat we het samen doen”. Shair heeft bewondering voor alle meiden die een technische opleiding volgen en in het bijzonder twee studenten waar hij les aan geeft: “Ik vind het dapper dat ze als meisje, moslim, allochtoon én met een hoofddoek de keuze hebben gemaakt om een opleiding in de techniek te volgen.”


 

 

Heeft deze informatie jou geholpen?

niet goed erg goed