Alfa-college
Groningen

Studenten Alfa-college organiseren Fashionshow in Martinikerk

Ter afsluiting van het schooljaar organiseren studenten van de opleiding Specialist mode/maatkleding van het Alfa-college de Fashionshow. Het modespektakel met als thema ‘ERROR 404’ wordt gehouden op donderdag 28 juni in de Martinikerk in Groningen. De inloop is vanaf 18.00 uur en de modeshow begint om 19.00 uur. Iedereen is van harte welkom.

Het belooft een fantastische show te worden. Alles wordt door derdejaarsstudenten zelf geregeld; van de locatie tot de sponsoring en catering. Ook het thema is door de derdejaars bedacht. Student Noa Veeningen: “ERROR 404 is een melding die je kan krijgen als een website onvindbaar is. Het thema betekent als concept chaos, maar het is tevens een concept waarbij alles mogelijk is. Je wilt graag kledingstukken showen die passen bij je eigen ideeën en stijl. Met ERROR 404 bieden wij deze ruimte.”

Studenten uit alle leerjaren presenteren hun kledingstukken. Zo tonen de eerstejaars A-lijn jurkjes volgens een door hen gekozen concept en laten de tweedejaars een minicollectie zien. De derdejaars hebben voor hun afstuderen zelfstandig een collectie gemaakt. Zij schitteren in de Martinekerk in hun eindcollectie. Ook is er een tentoonstelling waarin moodboards en schetsenontwerpen worden getoond.

Derdejaarsstudent Maria van der Laar: 

Voor de modeshow heb ik vier galajurken ontworpen en gemaakt met als concept satin prom. Student Daphne van der Laan vult aan:

Ik heb gekozen om in mijn eindcollectie met contrasten te werken. Niet alleen kleur maar ook met textuur.

Modeshow bijwonen?

De modeshow is voor iedereen toegankelijk. De entree is €8.00,- inclusief consumptie. Kaarten zijn online verkrijgbaar via eventbrite.nl, maar ook op de avond zelf aan de kassa.

Heeft deze informatie jou geholpen?

niet goed erg goed