Alfa-college

Winnaars verkiezing Alfa's Goud

Alfa’s Goud 2018 staat bol van talent!

Gisteravond tijdens Alfa’s Goud in de Biotoop in Haren, werd het duidelijk dat het Alfa-college veel goud in huis heeft! Tijdens de feestelijke verkiezing presenteerden zich 17 topkandidaten met elk een persoonlijk verhaal vol passie. Ook Groninger topondernemer Ben Woldring, die de prijzen uitreikte, was onder de indruk. Hij complimenteerde de studenten met de kwaliteit van hun presentatie. Beste student is Jessie Sijbolts (Groningen), Beste praktijkbegeleider is Marjolein Hoolsema van het Odensehuis (Groningen) en Beste leerbedrijf is Witec Fijnmechanische Techniek (Stadskanaal). Jessie is 18 jaar en tweedejaars student van de opleiding Human technology van de locatie Admiraal de Ruyterlaan in Groningen.

Talent

De avond stond bol van het talent. De spanning werd vakkundig opgebouwd van Beste leerbedrijf naar Beste praktijkopleider en uiteindelijk Beste student van 2018. De deskundige jury bestond uit Lambert Zwiers - voorzitter VNO-MKB, Eline Frans – Alfa-uitblinker 2016 en Wim Moes - voorzitter College van Bestuur Alfa-college. De jury had naar eigen zeggen een pittige taak met zoveel diversiteit en het hoge niveau, maar kwam eensgezind tot de uitslag. “Het is geweldig om te zien en horen hoe deze studenten hun eigen kracht hebben ingezet om hun dromen te verwezenlijken. Hierbij nemen ze zelf de regie in handen en kiezen ieder hun eigen weg. Die weg bewandelen ze stuk voor stuk met passie en ambitie voor wat ze doen. Dit spatte er dan ook vanaf in jullie pitches!”.

Bekijk de foto's

Trots op talent en samenwerking met bedrijven

Het Alfa-college is trots op al het talent dat het in huis heeft. Met Alfa’s Goud heeft het studenten in de spotlight gezet die in of naast hun opleiding iets bijzonders hebben gedaan. We zijn ook heel blij met de goede samenwerking en deskundige begeleiding vanuit het bedrijfsleven. En dus kregen met Alfa’s Goud ook de stage-/leerbedrijven en praktijkopleiders/stagebegeleiders publiekelijk waardering.

 

Marjolein Hoolsema, Beste praktijkopleider (Odensehuis)

 

Raimon Warta van Witec neemt de prijs voor het Beste leerbedrijf in ontvangst

Jury over de winnaars

Over Beste student Jessie: deze dame laat met haar ambitie en ondernemerszin zien wat ze in haar mars heeft en maakte dat via een goede, inhoudelijke pitch duidelijk. We zijn heel enthousiast over de combinatie die ze aanbrengt tussen haar opleidingen Verpleegkunde en MBO-Productonderzoeker en de opgedane kennis inzet voor de maatschappij. Ze pakt ook extra projecten aan en levert hieraan een groter aandeel dan de gemiddelde student. Het is verrassend dat ze als vrouw uitblinkt in een mannelijke wereld. Ook heeft ze meegedaan aan het excellentieprogramma MBO Topacademie van het Alfa-college.

Over Beste praktijkopleider Marjolein Hoolsema: als coördinator van het Odensehuis in Groningen, een inloophuis voor mensen met dementie en hun naasten, neemt Marjolein alle studenten mee en zet hen in hun eigen kracht. Zo kan elke student exploreren en tot bloei komen.

Over Beste leerbedrijf Witec: dit bedrijf uit Stadskanaal zet zich in het geheel erg in voor ontwikkeling van studenten en geeft hen daadwerkelijk ruimte om te leren. Er heerst een zogenaamd ‘leerklimaat’ met echte aandacht. Studenten leren vooral via veel diverse projecten, wat mogelijk is door het veelzijdige technische aanbod. Ze bieden smart projecten aan, waarbij studenten zelf aan de slag gaan en fouten mogen maken.

Landelijke verkiezing

Beste student Jessie Sijbolts vertegenwoordigt het Alfa-college voor de landelijke verkiezing MBO Ambassadeurs 2018 tijdens het slotevenement MBO Ambassadeursgala op 19 november 2018. Er is een aparte landelijke verkiezing voor de Beste praktijkopleider en het Beste leerbedrijf, georganiseerd door Stichting Beroepsonderwijs Bedrijfsleven.

Heeft deze informatie jou geholpen?

niet goed erg goed