Alfa-college
Hoogeveen

Studenten scoren met ontwerp Tiny house

Twee studenten van de opleiding Middenkaderfunctionaris Bouw van het Alfa-college in Hoogeveen hebben onlangs in Amersfoort de landelijke Hibertad Challenge gewonnen. Hun ontwerp van een Tiny house voldeed aan de principes van het circulaire bouwen. De toepassing van sociale duurzaamheid gaf de doorslag bij de deskundige jury.

Het winnen van de finale was de kroon op het werk van derdejaars studenten Tim Koster en Robin Antonisse. Gedurende 10 weken werkten zij en hun klasgenoten aan de opdracht: Ontwerp een duurzaam, ecologisch en circulair Tiny house met een maximale vloeroppervlakte van 40 m2. De twee beste ontwerpen waren van Tim en Robin, deze zijn samengevoegd tot één ontwerp.

Uniek design met duurzame installaties
Tim vertelt over het ontwerp: “Het design van Robin was erg sterk. Uniek, met brede paden en ruimtes die gescheiden worden van elkaar zonder deuren zodat het huis ook voor mensen in een rolstoel toegankelijk is. Daarin hebben we mijn duurzame oplossingen en installaties gebruikt zoals het hergebruiken van oude pallets voor de gevelbekleding.”

Studenten van tien mbo-scholen stonden uiteindelijk in de finale van de Challenge in Amersfoort. “Het is erg leuk dat we hebben gewonnen”, vertelt student Robin enthousiast. We hebben gewoon het beste huis ontworpen met alles erop en eraan. De twee studenten wonnen met hun eerste prijs een geldbedrag van 250 euro. Dit komt volgend studiejaar goed van pas tijdens een buitenlandse excursie naar Praag.

Stichting Hibertad
Stichting Hibertad is een onafhankelijke stichting die zich richt op duurzaamheid. Zij organiseerden dit jaar voor de tweede keer deze wedstrijd om toekomstige bouwkundigen kennis te laten maken en te inspireren op het gebied van duurzaam bouwen.

Tiny House
Tiny houses zijn volwaardige, zelfvoorzienende woningen van niet meer dan 50 vierkante meter, waarin bij het ontwerp en de bouw slim gebruik wordt gemaakt van ruimte en innovatieve technologieën.

Video van het winnende ontwerp

Heeft deze informatie jou geholpen?

niet goed erg goed