Alfa-college
Assen | Groningen | Hardenberg | Hoogeveen

Studenten geven opleiding een ruime 7 in JOB-Monitor

Studenten van het Alfa-college zijn tevreden over het onderwijs op hun school. Dat blijkt uit de tweejaarlijkse JOB-Monitor, het landelijke studenttevredenheidsonderzoek van de Jongerenorganisatie Beroepsonderwijs. Studenten geven hun opleiding gemiddeld een 7,2, net als in 2016. Dit is net boven het landelijk gemiddelde van een 7,1.

Enkele opleidingen scoren een waarderingscijfer van een 8 of hoger. Dit zijn Gaming, Entree Horeca en Sport en discipline in Groningen, Entree NT2 in Hardenberg en Assistenten gezondheidszorg in Hoogeveen. Studenten van deze opleidingen waarderen vooral het contact met hun docenten en de begeleiding tijdens de studie. De onderwijsteams die deze opleidingen realiseren worden binnenkort door het Alfa-college in het zonnetje gezet.

Het rapportcijfer van studenten voor het Alfa-college als geheel is gelijk gebleven met een 6,9. Hier scoort het Alfa-college ook boven het landelijk gemiddelde (6,7). 

Respons
In totaal hebben ongeveer 7.800 studenten van het Alfa-college meegedaan aan de JOB-Monitor. Dat is ongeveer 64 procent van de gehele studentpopulatie. Het Alfa-college gebruikt de resultaten van de JOB-Monitor om de onderwijskwaliteit verder te verbeteren. Opleidingen bespreken de uitslagen met studenten en ondernemen waar nodig concrete verbeteracties.

Bij team Entree Horeca in Groningen is naar aanleiding van de uitslag van de JOB-Monitor deze week alvast een feestje gevierd:

 

 

Heeft deze informatie jou geholpen?

niet goed erg goed