Alfa-college
Assen | Groningen

Studenten presenteren ontwerp voor innovatieve lichtobjecten

Het team dat voor de gemeente Harlingen een landmark ontwierp

GRONINGEN – In Almere presenteerden studenten Productonderzoeker/Human Technology en Engineering van Alfa-college Groningen hun ontwerp voor vernieuwende lichtobjecten. Als opdracht voor de innovatiewedstrijd Light Challenge 2018 hebben zij in twee teams 15 weken gewerkt aan het ontwerpen van innovatieve, duurzame lichtobjecten voor de gemeente Groningen en Harlingen.

“De gemeentes en partners zijn allemaal heel erg positief over ons ontwerp”, vertelt Hugo Starkenburg, student Productonderzoeker/Human Technology. Hugo heeft samen met zijn vijf teamgenoten op het terrein van de Nieuwe Willemshaven in Harlingen een landmark ontworpen. Dit ontwerp bestaat uit een stalen poot waarop een halve bol is bevestigd. Aan de binnenkant van deze bol is een boot geplaatst die met speciale verf zwart is geverfd. Deze verf kan licht opnemen en hierdoor lijkt het alsof het landmark tweedimensionaal is. In het binnenwerk van de halve bol worden gaatjes geboord waardoor hier overdag en ’s nachts licht doorheen schijnt en sterrenbeelden te zien zijn. Aan de buitenkant van de halve bol is een landkaart gemaakt waar de vaarroutes naar Harlingen in zijn gegraveerd.Team Groningen
Team Groningen heeft voor de Donkersgang grote bollen van plexiglas ontworpen die in deze straat worden opgehangen. In deze bollen plaatsen ze kunstzinnige ontwerpen. De studenten van dit team bedachten ook een poort waar een straatnaam op wordt gezet en ze hebben lampen in de vorm van ambachtelijke gereedschappen ontworpen.
Na de presentaties gaf de jury feedback aan de teams over de ontwerpen. Aron Zuur, student Productonderzoeker/Human Technology is blij met de beoordeling van de jury: "Ze vinden het knap hoe wij samenwerken met de gemeente en de bewoners.”Finale
Na de zomervakantie gaat de Light Challenge op 12 september verder met een Masterclass Innovatie en 3D Printing bij de Hogeschool van Rotterdam. Tijdens de Nacht van de Nacht op 27 oktober presenteren de teams het concept van hun ontwerp aan de stakeholders. In Leeuwarden wordt aan het eind van dit jaar bekendgemaakt welk team de winnaar is van de Light Challenge 2018. Hugo is ervan overtuigd dat hun ontwerp het beste is: “We gaan de Light Challenge winnen, we hebben er alle vertrouwen in.”

 
Team Groningen

Heeft deze informatie jou geholpen?

niet goed erg goed