Alfa-college
Assen | Groningen

Studenten Techniek maken broodoven

Samen brood maken tijdens From Food to Table
Studenten Entree Techniek en Engineering werkten woensdag in de Pionier samen met Noorderpoort, Menso Alting en Terra tijdens From Farm to Table. Onze studenten hebben voor dit evenement van oud materiaal een op hout gestookte broodoven gemaakt.

“Ik vind dat de samenwerking met studenten van andere opleidingen en scholen goed gaat. We vullen elkaar echt aan. Ik kan geen brood bakken, dus het is handig dat de studenten van Brood & Banket dit wél kunnen”, vertelt Jack Gussenhoven van de opleiding Engineering. Jack bouwde mee aan de broodoven en tijdens From Farm to Table probeert hij deze oven op de juiste warmte te krijgen: “De oven moet ik voor het bakken van het brood op 250 graden krijgen. Het op temperatuur houden is niet moeilijk, maar op temperatuur krijgen is wél lastig.”

Doel
From Farm to Table is georganiseerd door Waste-NO Waste Factory met als thema brood. Het doel van dit evenement is de keten van het brood in beeld te brengen. Studenten van vier verschillende opleidingen van vier mbo-scholen zijn onderdeel van deze keten. Sander Kalsbeek, opleidingsmanager Techniek bij het Alfa-college, vindt dat From Farm to Table veel oplevert: “Het is mooi om te zien dat er verbindingen tussen de studenten ontstaan en dat ze elkaar vinden. Deze samenwerking zorgt er voor dat studenten én mbo-scholen veel van elkaar leren

Programma
In de Pionier op het Suikerunieterrein gaven de studenten elkaar tekst en uitleg over hun opleiding en maakten ze samen brood. Hierna bakten ze dit in de op hout gestookte oven en studenten van Menso Alting bereidden de broodmaaltijd voor.
Shambel Berhane, student Entree Techniek hielp mee met het schilderen van de oven. Hij vond het vooral interessant om een kijkje in de keuken van de studenten Brood & Banket te mogen nemen: “Ik vind het leuk dat ik heb geleerd om brood te maken, want dat kon ik nog niet.”

 

 Heeft deze informatie jou geholpen?

niet goed erg goed