Alfa-college
Groningen | Hoogeveen

Studenten lopen stage bij de Deutsche Bahn

Twee studenten van de opleiding Handhaver, Toezicht en Veiligheid aan het Alfa-college in Groningen hebben stage gelopen bij de Beveiliging van de Deutsche Bahn, de Nationale Spoorwegen van Duitsland, in Frankfurt am Main. Deutsche Bahn is een stagepartner van de Werner-Heisenberg-Schule waarmee Uniformberoepen in Groningen al jaren een samenwerkingsverband heeft op het gebied van uitwisselingen van studenten en medewerkers.

Annemiek Steenhuis en Anissa Janssens, bijna klaar met hun opleiding, hebben tweeëneenhalve week meegelopen op het Hauptbahnhof. Beiden waren ze gekoppeld aan een jonge praktijkbegeleider van de Deutsche Bahn. De stagiaires hebben een leerzame tijd gehad met zeer afwisselende werkzaamheden.

In de treinen mochten de studenten zelf de vervoersbewijzen controleren en indien die ontbraken ook bekeuringen uitschrijven Daarnaast hebben de studenten ook Duitse bezoekers aan een groot festival in Frankfurt, die met het openbaar vervoer naar het festival afreisden, de weg kunnen wijzen. Daarmee hebben ze ook hun taalvaardigheid in het Duits kunnen verbeteren. Naast een schat aan praktische ervaring nemen de studenten een oorkonde van Deutsche Bahn mee naar huis.

Heeft deze informatie jou geholpen?

niet goed erg goed