Alfa-college
Groningen

Prachtige creaties tijdens Fashionshow 

De ene na de andere prachtige creatie kwam donderdag 28 juni voorbij in een stampvolle Martinikerk! Studenten van de opleiding Specialist mode/maatkleding van het Alfa-college Groningen organiseerden – ter afsluiting van de opleiding of het schooljaar - een spectaculaire Fashionshow met als thema ‘ERROR 404’. 

Vele familieleden, vrienden, studenten, docenten, stagebedrijven, maar ook oud-studenten waren naar de kerk gekomen om de gemaakte kledingstukken van de 80 mode-studenten te bewonderen. Voor de laatkomers was het zelfs zoeken naar een stoel op een goed plekje. 

Stralende gezichten en flitsende camera’s 
Op de beat van een DJ werden de kledingstukken door de studenten zelf of hun modellen geshowd. De eerstejaars toonden A-lijn jurkjes en de tweedejaars een minicollectie. Docent Roos Lechner: “Het is leuk om te zien dat studenten al echt een keuze maken tussen ready-to-wear-kleding of couture-achtige outfits.”Eigen collectie
Klapstuk waren de derdejaars, die ter afsluiting van de opleiding, een hele collectie hadden ontworpen en gemaakt. Van Afrikaanse kleding, tot bontjassen en galakleding, het was allemaal te zien. Af en toe kwam er een kreet of aanmoediging vanuit het publiek, maar bovenal waren het stralende gezichten en heel veel flitsende camera’s. “Ik was best wel nerveus, maar heb echt superleuke reacties van mensen gekregen. Daar doe je het voor”, vertelt één van de studenten. 

ERROR 404
De Fashionshow was door de derdejaars tot in de puntjes verzorgd. Ze waren geheel verantwoordelijk voor onder andere de locatie, sponsoring, promotie en catering, maar ook aan programmaboekjes en een tentoonstelling met moodboards en schetsontwerpen werd gedacht. Zelfs het thema is door de studenten zelf bedacht. Student Noa Veeningen: “ERROR 404 is een melding die je kan krijgen als een website onvindbaar is. Het thema betekent als concept chaos, maar het is tevens een concept waarbij alles mogelijk is. Je wilt graag kledingstukken showen die passen bij je eigen ideeën en stijl. Met ERROR 404 bieden wij deze ruimte.”

Heeft deze informatie jou geholpen?

niet goed erg goed