Alfa-college
Hardenberg

Studenten Alfa-college maken droomreis mogelijk voor ouderen

Studenten met docent en cliënten aan de rand van het zwembad

HARDENBERG – Femke, Iris en Lisa, drie tweedejaars studenten van de opleiding mbo-verpleegkunde van het Alfa-college, hebben op 29 juni het vliegtuig richting Tenerife gepakt om ouderen een mooie zorgvakantie te geven.

Het Alfa-college kreeg de aanvraag voor een zorgvakantie binnen vanuit de stichting Challenge Resorts & Travel. Omdat dit de eerste zorgvakantie met het vliegtuig naar het buitenland was, gingen er niet alleen studenten mee, maar ook één docent. De cliënten kwamen vanuit heel Nederland en België. De ontmoeting tussen begeleiders en cliënten op Schiphol verliep soepel en iedereen had gelijk het gevoel dat het een gezellige vakantie zou worden. De groep verbleef in hotel Mary Sol, een hotel speciaal aangepast voor mensen met een beperking. Overdag werd met duo scootmobiels de boulevard, het strand en plaatsen op het eiland bezocht.

Tijdens deze speciale reis waren er heel wat mooie momenten. Zo kon een oudere mevrouw met behulp van de welbekende drijvende buis weer zelfstandig lopen in het zwembad. Verder werd er een ritje met een duo scootmobiel gemaakt om op een aangepast stukje strand de zonsondergang te bekijken. Er was zelfs een cliënt die negentien jaar op Tenerife heeft gewoond en gewerkt en nu even terug kon om herinneringen op te halen.

De mbo-school vindt het belangrijk dat studenten minimaal één keer gedurende de opleiding mee gaan met zorgvakantie. “Omdat heel veel mensen op vakantie willen, maar niet kunnen vanwege een beperking. Er zijn te weinig vrijwilligers en op deze manier kunnen we ze toch de droomreis geven.aldus Aniek Potgieter, docent bij de opleiding mbo-verpleegkunde.

Zorg op een andere manier
Op de vraag wat ze nu hebben geleerd, reageerden de drie studenten enthousiast: Je leert echt begeleiden en ziet de zorg op een andere manier.

Dit was meer dan verzorgen, eten geven en medicatie uitdelen. Je bent echt met de persoon zelf bezig en leert hem of haar in korte tijd goed kennen. Zonder hulp hadden deze mensen niet op vakantie kunnen gaan. Nu is hun droom verwezenlijkt. Een ervaring om nooit te vergeten!!”, aldus de verpleegkundigen in opleiding.

Heeft deze informatie jou geholpen?

niet goed erg goed