Alfa-college
Assen | Groningen

Eerste school met praktijklokaal warmtepompen

Op 4 september opent minister Wiebes op onze locatie aan de Admiraal de Ruyterlaan het eerste praktijklokaal warmtepompen in Nederland, gerealiseerd door Uneto-vni en Installatiewerk Nederland. Hier worden de huidige medewerkers uit de installatiebranche, van receptionist tot installateur, opgeleid in het adviseren, installeren en onderhouden van warmtepompen. Maar ook studenten van de installatie- en engineering-opleidingen krijgen de kans om naast hun mbo-opleiding hier een extra certificaat te behalen. De installatiebranche wil met de praktijklokalen – er volgen nog vijf centra in Nederland - mensen goed scholen om zo voorbereid te zijn op de toekomst.

In het praktijklokaal staan zes verschillende warmtepompen, van verschillende merken. Per jaar kunnen ongeveer 50 van onze studenten trainen met de nieuwste technieken op het gebied van warmtepompen. Daarnaast leidt Installatiewerk Nederland in het centrum honderden medewerkers per jaar op uit de installatiebranche. 

Met het openen van het praktijklokaal benadrukt Wiebes het belang van goed opgeleide mensen om de energietransitie mogelijk te maken. De overheid wil vernieuwende, duurzame initiatieven uit de samenleving de ruimte geven om zo samen te werken aan een nieuwe, duurzame economie. Om dit te onderstrepen, ondertekent minister Wiebes op 4 september ook de Green Deal in het bijzijn van Nienke Homan, Gedeputeerde Staten van de Provincie Groningen.


Heeft deze informatie jou geholpen?

niet goed erg goed