Alfa-college
Assen | Groningen | Hardenberg | Hoogeveen

Vijf onderwijslocaties rookvrij

Drie locaties van het Alfa-college in Groningen (de Admiraal de Ruyterlaan, de Boumaboulevard en Kardingerweg) en de twee locaties in Hoogeveen (Voltastraat en de Stroom) hebben met ingang van het nieuwe schooljaar een rookvrij schoolterrein. Roken op het terrein is hier verleden tijd, net als bij de Groninger locaties Kluiverboom en Kardinge (Uniformberoepen) die al eerder een rookvrije onderwijslocatie werden.

De voorbereiding op de rookvrije omgeving zijn al enkele maanden geleden gestart. Via posters door de school, narrowcasting en de locatiegids zijn medewerkers en studenten hierover geïnformeerd.

Vlak voor de zomer werd in Hoogeveen de rookabri al demonstratief ingepakt, inmiddels zijn de rookhokken in Groningen en Hoogeveen verwijderd. De afvalbakken voor sigaretten maken plaats voor Rookvrije Zone-bordjes. En voor de verschillende ingangen van de Admiraal de Ruyterlaan liggen Rookvrije Generatie-stoeptegels.

Het Alfa-college is partner van de Alliantie Nederland Rookvrij, waarin organisaties zich samen inzetten voor een Rookvrije Generatie. De ambitie is ervoor te zorgen dat kinderen rookvrij kunnen opgroeien. Door onze locaties rookvrij te maken, komen onze studenten minder in aanraking met de verleiding van een sigaret.


De hoofdingang van de Admiraal de Ruyterlaan, met de Rookvrije Generatie-stoeptegel en Rookvrije zone-bordje.

Heeft deze informatie jou geholpen?

niet goed erg goed