Alfa-college
Assen | Groningen | Hardenberg | Hoogeveen

Minister Wiebes opent praktijklokaal warmtepompen

Met een druk op de knop opent minister Wiebes het eerste praktijklokaal warmtepompen

Op dinsdag 4 september opende minister Wiebes op onze locatie aan de Admiraal de Ruyterlaan het eerste praktijklokaal warmtepompen in Nederland. Dit lokaal is tot stand gekomen dankzij de Green Deal die voor de opening werd ondertekend door de overheid, het bedrijfsleven en onderwijs. Naast het openen van het praktijklokaal en het ondertekenen van de Green Deal volgde Wiebes een minicollege over warmtepompen.
In het praktijklokaal staan zes verschillende warmtepompen, van verschillende merken. Per jaar kunnen ongeveer 50 van onze studenten trainen met de nieuwste technieken op het gebied van warmtepompen. Daarnaast leidt Installatiewerk Nederland in het centrum honderden medewerkers per jaar op uit de installatiebranche.

 

Met het openen van het praktijklokaal benadrukt Wiebes het belang van goed opgeleide mensen om de energietransitie mogelijk te maken. De overheid wil vernieuwende, duurzame initiatieven uit de samenleving de ruimte geven om zo samen te werken aan een nieuwe, duurzame economie. Heeft deze informatie jou geholpen?

niet goed erg goed