Alfa-college
Groningen

450 studenten kiezen voor ICT-opleiding bij Alfa-college of Noorderpoort

Wethouder Joost van Keulen opent startbijeenkomst ICT.
GRONINGEN - Er zit toekomst in de ICT! Dat veel jongeren dat weten bleek wel uit de gezamenlijke startbijeenkomst van de ICT-opleidingen van Alfa-college en Noorderpoort. De bioscoopzaal van Kinepolis Groningen was woensdag 5 september gewoonweg te klein om alle 450 eerstejaarsstudenten te ontvangen.

Het is voor het eerst dat de scholen voor middelbaar beroepsonderwijs een gezamenlijk start van het schooljaar voor de ICT-opleidingen organiseren. Bestuurder Wim van de Pol van Noorderpoort verwelkomde alle eerstejaars namens beide roc’s. Van de Pol: “De ontwikkelingen in de ICT gaan snel. We werken als mbo-scholen nauw samen om de kwaliteit van de ICT-opleidingen te kunnen waarborgen en te verbeteren.” Ook samenwerking met regionale partners en de gemeente vinden de mbo-scholen belangrijk, zodat Groningen als digital city op de kaart wordt gezet.

Gouden toekomst
De mbo’ers komen van heinde en ver om een ICT-opleiding in Groningen of Winschoten te volgen. Naast de provincies Groningen, Friesland en Drenthe, waren er ook jongeren uit Flevoland en Overijssel op de startbijeenkomst aanwezig. “Een goede zaak”, laat wethouder Joost van Keulen na afloop van de bijeenkomst op Twitter weten. De wethouder sprak de ICT’ers in de dop toe en complimenteerde de jongeren met de gekozen mbo-opleiding! Hij beloofde de eerstejaars een gouden toekomst: De vraag naar goed onderwezen personeel in de ICT neemt toe. Alleen al in de stad Groningen zijn er ontzettend veel vacatures; baangarantie gegarandeerd.
Blijf ontwikkelen
Tijdens de startbijeenkomst waren er verschillende presentaties. Zo vertelde Bob Voorneveld, projectleider digitale geletterdheid van de gemeente Groningen, over de nieuwe wereld van ICT in relatie tot onze regio. Hij benadrukte de studenten om te blijven ontwikkelen: “De veranderingen in de ICT gaan zo snel. Blijf dromen en stel waar nodig je toekomstplannen bij.” Ook ICT-docent Rykle Baron benadrukte dat stilzitten geen optie is. Dieter Kern, manager Hardware Operations bij Google, greep zijn spreektijd aan om alvast een oproep te doen om in de toekomst bij het datacenter in de Eemshaven of één van de andere locaties te komen werken. “We zijn continue op zoek naar nieuwe datacenterbeheerders, ict’ers en andere personeel.”

Heeft deze informatie jou geholpen?

niet goed erg goed