Alfa-college
Groningen

ICT-teams boeken winst tijdens Capture the Flag

Twee teams van het Alfa-college Groningen hebben woensdag 12 september deelgenomen aan Capture the Flag in Leeuwarden. Onze medewerkers en studenten van de ICT-opleidingen gingen de strijd aan met security experts vanuit het bedrijfsleven. Geheel onverwachts gingen de teams van het Alfa-college er met een eerste en tweede plaats vandoor.

Docent Hoite Prins:

We hebben dit resultaat echt aan onze studenten te danken. Wat zijn we trots en dit smaakt naar meer. Ik zou wel vaker met studenten aan dit soort wedstrijden willen deelnemen. Naast Hoite namen ook docent Maarten Pentinga en ICT-studenten Sven Wierenga, Philip Woldhek, Jamiro Oort en Remon Hulst deel. Mike van de Ven sloot van Warpnet IT security sloot zich eveneens bij een team van Alfa-college aan.

Northern Security Conference

Capture the Flag is een onderdeel van het driedaagse Northern Security Conference. Het is een wedstrijd waarbij teams zoveel mogelijk vlaggen veroveren door in een gesimuleerde omgeving websites, servers en andere apparaten te hacken. Door deze hack-puzzels op te lossen krijgen onze studenten en medewerkers meer zicht op veiligheidsrisico’s in ICT-toepassingen. Ook is het een mooie manier om de vaardigheden die studenten tijdens de lessen Ethical hacking op doen te testen.

Ethical hacking

De werkzaamheden van een ICT-professional veranderen. Cyber security speelt een steeds belangrijkere rol. Het Alfa-college speelt hierop in met onder andere vak Ethical hacking. Om het lesmateriaal actueel te houden wordt er nauw samengewerkt met het bedrijfsleven, maar wordt ook deelgenomen aan wedstrijden als Capture the Flag.

Heeft deze informatie jou geholpen?

niet goed erg goed