Alfa-college
Groningen

We zijn weer los!

De eerstejaars studenten van het Alfa-college zijn het schooljaar goed begonnen. Afgelopen weken hadden de studenten introductie. Veelal sportieve activiteiten om klasgenoten, docenten en de opleiding beter te leren kennen. Een greep uit de introductie-activiteiten in Groningen:

Intro Fit Event
Fit for Life organiseerde voor alle Kluiverboom-studenten het Intro Fit Event. Tijdens de diverse sportactiviteiten en teamopdrachten zijn de studenten met meer dingen bezig dan alleen sport. Sportdocent Deni van Dalsem legt het uit in deze video:



Highland Games
In het Stadspark in Groningen speelden eerstejaars studenten juridisch-administratief dienstverlener de Highland Games. Ze trokken aan touwen, hingen aan gewichten en slingerden met zware hamers. Hoe dat was zie je hier:



Introductiekamp Appelscha

De opleidingen Specialist mode/maatkleding, Junior stylist en Mediavormgever hadden samen introductiekamp in Appelscha. Ze gingen direct creatief aan de slag: samen maakten ze onder andere een modemagazine.



ICT-opleidingen
Ook de ICT-opleidingen gingen van start. Zij kregen, samen met studenten van het Noorderpoort, een gezamenlijke aftrap in de bioscoopzaal van Kinepolis Groningen. Bestuurder Wim van de Pol van Noorderpoort verwelkomde alle eerstejaars namens beide roc's. Wethouder Joost van Keulen is blij met de startende studenten. In de stad Groningen zijn ontzettend veel vacatures, nieuwe ICT-ers zijn zo welkom! Daarnaast gaf de gemeente Groningen een presentatie over digitale geletterdheid en sprak de manager Hardware Operations van Google over werkgelegenheid in het datacenter.



Diverse activiteiten
Archery-tag, volleybal, suppen, een wereldbolspel en vlotten bouwen… Studenten van de Horeca- en Detailhandel-opleidingen vermaakten zich tijdens hun introductie met deze diverse activiteiten. "Ik vind deze introductie erg leuk en je leert elkaar beter kennen", zegt Diego Moorlag, student Facilitaire Dienstverlening.

Heeft deze informatie jou geholpen?

niet goed erg goed