Alfa-college

050&mode met studenten Alfa-college

Het Alfa-college is dit jaar voor het eerst vertegenwoordigd op 050&mode. Tijdens het event op zaterdag 22 september tonen de studenten van de mode-opleiding een aantal opvallende stukken uit de modeshow ‘ERROR 404’; die zij eind juni de Martinikerk hielden.

Mode en Haarverzorging
Vier studenten en twee alumni van de opleiding Specialist mode/maatkleding showen om 13.35, 16.40 en 16.50 uur hun zelf ontworpen en gemaakte creaties op de catwalk bij de Grote Markt. De haarstyling en visagie worden verzorgd door studenten Haarverzorging. Onze studenten laten zien wat er allemaal aan voorbereiding vooraf gaat aan een modeshow. Dat doen ze in één van de Stijlpunten op de Grote Markt, waar ze samen met derdejaarsstudenten van de opleiding Salonmanager samenwerken om zes bijzondere looks neer te zetten met kleding, haar en visagie.

Zelf aan de slag met reststoffen
Daarnaast is het voor bezoekers ook mogelijk om zelf aan de slag te gaan. Onder begeleiding van studenten kun je een kleinigheidje van reststoffen maken of je haar laten stylen. Iedereen is van harte welkom.
 
Modeshow
Ter afsluiting van het schooljaar organiseren de examenstudenten Specialist mode/maatkleding traditiegetrouw een modeshow. Daarbij verzorgen ze alles zelf; van de locatie tot de sponsoring en de catering. Eind juni werd deze modeshow met als thema ‘ERROR 404’ gehouden in de Martinikerk. Studenten uit alle leerjaren namen aan de show deel. Volgend jaar zal ook Haarverzorging een bijdrage leveren aan het event. Voor de modeshow van 050&mode zijn een aantal bijzondere kledingstukken geselecteerd, die op de Grote Markt opnieuw getoond worden.

Nieuwe opleiding Junior stylist
Voor een nog betere aansluiting op de arbeidsmarkt en ontwikkelingen in de modebranche is de opleiding Specialist mode/maatkleding verbreed met Junior stylist. Specialist mode/maatkleding richt zich op het ambacht en Junior stylist op het ontwerpen en ontwikkelen van kledingcollecties. Na een gezamenlijk basisjaar kiezen de eerstejaars definitief voor één van beide opleidingen.

Voor meer info kijk op de website van
050&mode.nl​.

Heeft deze informatie jou geholpen?

niet goed erg goed