Alfa-college
Groningen | Assen

Studenten nemen Cambridge-certificaten in ontvangst

Voor het eerst hebben twaalf van onze studenten het certificaat Cambridge English gehaald! Onder toeziend oog van ouders, verzorgers en docenten werden de certificaten dinsdag 18 september door docent Kevin Dijkema op onze locatie Boumaboulevard uitgereikt. Het Cambridge-certificaat wordt wereldwijd erkend bij hogescholen, universiteiten en internationale bedrijven.

Docent Kevin Dijkema is zichtbaar trots: “De studenten hebben boven verwachting gepresteerd. Maar liefst zes hebben c1-niveau gehaald. Dat is te vergelijken met Engels op hbo-niveau.” Ook waren er felicitaties en lovende woorden in het Engels van Wim Moes, voorzitter College van Bestuur en Mirjam Hermanides, afgevaardigde van British Council.

Spreken, lezen, luisteren en schrijven
De studenten van opleidingen Juridisch en ICT hebben een half jaar lang iedere dinsdag extra lessen gevolgd om hun Engels naar een hoger niveau te tillen. “Ik vond de lessen heel uitdagend. We deden rollenspellen, oefenexamens en kregen gedetailleerde lesstof”, vertelt student Daniël Kamstra. De jongeren werden klaargestoomd voor het FCE-exam van Cambridge Language Assessment dat voor de zomer werd afgenomen bij het exam centre van het British Council in Amsterdam. De studenten werden in twee dagen getest op spreken, lezen, luisteren en schrijven. 

Ambities
Het is een hechte groep geworden. Ze zijn gemotiveerd en de meesten hebben (internationale) ambities: “Ik wil graag machine learning studeren in the UK”, vertelt student Nathan Frissen. Susanne Schreuder is op een bijzondere manier in aanraking gekomen met het excellentieprogramma: “Op de middelbare school werd het Cambridge-programma ook aangeboden. Ik heb Engels altijd al een leuk vak gevonden, dus vroeg ik een docent wat de mogelijkheden bij het Alfa-college waren.” 

Excellentieprogramma

Cambridge English is één van onze vijftien excellentieprogramma’s. Als school voor middelbaar beroepsonderwijs willen we studenten uitdagen het beste uit zichzelf te halen. Vanwege het grote succes en de toenemende belangstelling is besloten om dit schooljaar het excellentieprogramma opnieuw aan te bieden. Studenten van alle opleidingen van de Boumaboulevard kunnen zich hiervoor aanmelden. Student Nick Drenthe: “Ik wil nogmaals aan het programma deelnemen. Gewoon om voor mezelf te weten hoever ik kan komen.”

 

Heeft deze informatie jou geholpen?

niet goed erg goed