Alfa-college
Assen | Groningen | Hardenberg | Hoogeveen

Hallo MBO komt naar je toe!

Voorlichting om 4e jaars vmbo-leerlingen te helpen bij studiekeuzeproces

Er zijn ontzettend veel opleidingen in het mbo. Om vmbo-leerlingen te helpen bij het kiezen van een vervolgopleiding komen wij, als noordelijke mbo’s, langs op alle vmbo-scholen in de stad en provincie Groningen, Drenthe en een aantal Friese scholen. Dit vindt plaats in de periode vanaf 24 september tot en met 1 november 2018.

Studenten van onze eigen mbo-opleidingen vertellen over hun ervaringen en we delen zogenaamde toolkits, tasjes met inhoud, uit met voorlichtingsmateriaal en gadgets. 
Onze studenten zijn ambassadeur voor het mbo en vertellen over hun opleiding en hoe zij de overgang van het vmbo naar het mbo hebben ervaren. 

Informatieavond
Aansluitend op de voorlichtingen op de vmbo-scholen vindt de Hallo MBO Informatieavond plaats op 
donderdag 1 november van 17.00 – 20.00 uur. We organiseren deze informatieavond op alle schoollocaties in de stad Groningen. Lees meer op: https://www.alfa-college.nl/opleidingen-en-cursussen/kom-kijk-en-kiesVoorlichters en studenten van al onze opleidingen zijn dan aanwezig om vragen te beantwoorden. Ook kunnen leerlingen zich inschrijven en informatie krijgen over de welkomstactiviteit. Aankomende leerlingen en hun ouders/verzorgers zijn dan ook van harte welkom op onze locaties.
 

Heeft deze informatie jou geholpen?

niet goed erg goed