Alfa-college
Groningen | Assen

Iedereen in beweging

Iedereen in beweging krijgen: dat is het doel van studenten en docenten van Alfa-college Sport en Bewegen. Een win-win situatie: studenten leren in de praktijk en de kinderen zijn aan het sporten.

In ieder geval in Peize, waar studenten Sport en Bewegen Anne-Marte en Jennifer twee dagen in de week kleutergym geven op een basisschool. Studenten Anne-Marte vertelt: Door de interactie met de kinderen leer je echt veel! "Het zou fijn zijn dat alle kinderen gaan sporten, dat ze kunnen sporten, dat het mogelijk wordt gemaakt. Want het is zo belangrijk om fit te worden en te blijven.”
Laurens Bloem, docent Sport en Bewegen legt uit dat studenten in de opleiding hybride leren. “Studenten kunnen door stichtingen, gemeentes, scholen en fitnesscentra worden ingezet om daar op locatie lessen te verzorgen. Tijdens de Nationale Sportweek hebben studenten fantastische activiteiten georganiseerd op basisscholen in Peize. Maar eigenlijk streven we er natuurlijk naar dat het 52 nationale sportweken zijn voor iedereen.”

Kunt u de inzet van onze studenten Sport en Bewegen goed gebruiken? Neem dan contact met ons op en wie weet verzorgen onze studenten binnenkort bij u sportieve activiteiten.

Heeft deze informatie jou geholpen?

niet goed erg goed