Alfa-college
Hoogeveen

Wethouder Gert Vos trapt AlfaDOET af

Wethouder Gert Vos heeft het nieuwe dienstencentrum AlfaDOET! maandag 8 oktober op het Alfa-college feestelijk geopend. In AlfaDOET! voeren eerste- en tweedejaarsstudenten van de opleiding Dienstverlenende beroepen opdrachten uit in de praktijk. Gert Vos kreeg de primeur: hij vertrok na de opening samen met twee studenten op de AlfaDOET! bakfiets. Klaar voor de eerste opdrachten!

AlfaDOET! is een initiatief van het Alfa-college en Stichting Welzijnswerk Hoogeveen. In dit dienstencentrum helpen de studenten bij activiteiten waarbij men handen tekort komt. Dat kan van alles zijn: koffie drinken met ouderen, hulp bij het halen van boodschappen, goodiebags samenstellen voor evenementen, meehelpen bij het inrichten van een feestelijke zaal, kinderen voorlezen of assisteren bij de ontvangst van gasten.

Voor de opening van AlfaDOET! waren studenten betrokken bij de aankleding van de zaal, het ontvangen van de gasten en het verzorgen van koffie en thee.

Opening AlfaDOET!

In het openingswoord benadrukte opleidingsmanager Chris Hengeveld het belang van de praktijkopdrachten van de niveau 2-studenten. Directeur van Stichting Welzijnswerk, Johan Bosman is trots met de samenwerking en is blij met alle studenten die zich met AlfaDOET! inzetten voor de Hoogeveense samenleving. Projectleiders Joris Woudt (Alfa-college) en Alinda Potze (SWW Hoogeveen) vertelden vervolgens over de diverse opdrachten en de eerste ervaringen van studenten.

Daarna was het woord aan wethouder Gert Vos. Hij maakte een mooie link van het jaarlijkse (en landelijk bekende) NLdoet, naar de dagelijkse praktijk in de regio. Hoe fijn is het dat studenten nu elke dag opdrachten kunnen uitvoeren in plaats van één keer per jaar! Met zijn woorden: Ik trap ‘m an was de opening een feit en vertrok Gert Vos met twee studenten op de fiets de zaal uit, klaar voor de eerste opdracht.

Opdrachten aanvragen
Het kantoor en de balie van AlfaDOET! zijn gevestigd in de hal van het Alfa-college. De studenten nemen zelf per telefoon of per e-mail de nieuwe opdrachten aan en daarna plannen ze de medestudenten in voor de opdrachten. De docenten begeleiden alle aanvragen. Kunt u de inzet van studenten goed gebruiken? Neem dan contact op via alfadoet@alfa-college.nl of via 088-3342230.


RTV Drenthe was aanwezig om verslag te doen op de radio.

Heeft deze informatie jou geholpen?

niet goed erg goed