Alfa-college
Hoogeveen

Kick-off Hibertad Challenge 2019

De aftrap van de landelijke Hibertad Challenge vond woensdag 30 januari plaats op het Alfa-college in Hoogeveen. Derdejaarsstudenten Middenkaderfunctionaris Bouwkunde gaan deze uitdaging aan.

“Ervaring opdoen, werken met nieuwe technieken, vernieuwbare materialen en de laatste innovaties”. Voor Erik van der Haar, docent Bouwkunde, is deelname aan de Hibertad Challenge een waardevolle aanvulling op de opleiding.

Wedstrijd
Studenten en docenten van zo’n tien mbo-scholen uit heel Nederland kregen uitleg over de opdracht: het ontwerpen van een circulair kantoor voor RPP Kunststoffen in Nieuwleusen.
Dit bedrijf heeft concrete bouwplannen en wil het nieuwe bedrijfspand zo circulair mogelijk bouwen. Er is al een voorlopig ontwerp voor een bedrijfshal en een kantoor. Het is aan de studententeams om een ontwerp te maken van materialen, gevels, inrichting, eventueel meubilair en installatie.

Team Alfa-college
Namens het Alfa-college gaan Bart Zuidema, Delsey van der Felz, Ciska Zwiep, Jordy Marsman en Tijmen de Vries deze uitdaging aan. Ze worden begeleid door docent Erik van der Haar en Henk Brinks van DOME-Ontwikkel Coöperatie.

“Het mooie van deze wedstrijd is dat er een grote kans is dat het ontwerp ook daadwerkelijk (deels) wordt uitgevoerd. We starten op maandag 11 februari in kleine groepjes die onafhankelijk van elkaar een ontwerp gaan maken. Deze worden intern gepresenteerd aan een aantal lokale ondernemers. Het beste ontwerp wordt door het hele team verder uitgewerkt. In mei is de finale, waarop de ontwerpen moeten worden getoond en ook een pitch wordt gegeven.

Stichting Hibertad

De Stichting Hibertad is in 2010 opgericht door Eberhard Dijkhuis met als doel: kennisdelen, bewustwording en maatschappelijke duurzaamheid onder jongeren en bedrijfsleven. Stichting Hibertad organiseert dit jaar voor de derde keer de Hibertad Challenge.


Vlnr: Henk Brinks (DOME-Ontwikkel Coöperatie), Theo Regeling (RPP Kunststofbewerking), Bart Zuidema, Delsey van der Felz, Ciska Zwiep, Eberhard Dijkhuis (Dijkhuis Aannemersbedrijf), Erik van der Haar, Jordy Marsman en Tijmen de Vries.

Heeft deze informatie jou geholpen?

niet goed erg goed