Alfa-college
Hoogeveen

Student Alfa-college wint regionale vakwedstrijd bakker

vlnr: Arjan, Leanne en Hein
“De Chocoladeknoop en de Frambozen croissant, daar heb ik echt mee gescoord. Maar ook het kaasbroodje en het bierbrood zijn goed beoordeeld. Ja, bierbrood! Met een beslag waarin bier is verwerkt, een Radler hoor!”

Student Arjan van ’t Holt won woensdag met overmacht in de categorie Zelfstandig werkend broodbakker tijdens de regionale MBO vakwedstrijden bakkerij 2019. Zijn concurrenten kwamen van de brood- en banketopleidingen van Deltion, Noorderpoort en Friesland College. Op 9 april gaat hij op voor het Nederlands Kampioenschap in Wageningen.

Arjan woont in Hardenberg waar hij ooit het Vechtdalcollege bezocht. “Ik wilde van jongs af aan al de bakkerswereld in, dus de keuze voor de BBL-opleiding bij het Alfa-college in Hoogeveen was een logische. Dat ik hier zou winnen, dat had ik echt nooit verwacht. De concurrentie was groot. Nu naar het NK, daar heb ik zin. Een mooie uitdaging!Arjan heeft zich op school voorbereid, maar vooral ook bij zijn werkgever, bakkerij Slagter in Coevorden. Arjan: “Ik heb daar veel geoefend en dingetjes uitgeprobeerd. Ik kreeg er alle tijd, ze hebben me echt goed geholpen en zijn heel betrokken. Voor het NK ga ik denk ik dezelfde producten bereiden en proberen me te verbeteren, op basis van het juryrapport.”

Bakker Slagter was ook aanwezig bij de prijsuitreiking en was minstens zo trots als Arjan. “Ja, dit is een heel mooie prestatie! Hij heeft er hard voor gewerkt." Dit is zo’n jongen die ver kan komen in dit vak."Hij is creatief en actief. Dat zie je al snel hoor. Hoe hij de dingen aanpakt, prima! Deelname aan het NK is een mooie beloning, we zullen hem zeker weer steunen.”

Ook studenten Hein Bultman en Leanne Naber vielen in de prijzen. Leanne werd tweede in de klasse Uitvoerend brood- en banketbakker en Hein werd derde in de klasse uitvoerend bakker.

Leanne, oud leerling van Esdalcollege in Emmen had eerst niet zoveel zin in de wedstrijd, maar dat veranderde al snel: “Ja, eigenlijk vond ik het best wel leuk. Het was spannend, ik had echt niet verwacht dat ik 2e zou worden. Ben er blij mee!”

Ook Hein ging onbevangen de wedstrijd in. De oud-leerling van Stad en Esch in Meppel vond het achteraf een mooi ervaring: “Een derde plaats, mooi toch? Ik heb best nog wat geleerd ook. Ik heb met nieuwe producten gewerkt en het zijn gewoon andere omstandigheden, dat maakt het bijzonder en leerzaam.”

Alleen winnaar Arjan gaat, samen met de andere winnaars uit de totaal zeven categorieën, naar het NK in Wageningen.

Heeft deze informatie jou geholpen?

niet goed erg goed