Alfa-college
Hoogeveen

Extra uitdaging via AlfaDOET

Sinds eind november loop ik stage bij gastouderopvang de Krullenbol in Hoogeveen. Hier loop ik elke dinsdag en woensdag met veel plezier stage. Ik doe de opleiding Dienstverlenende beroepen, uitstroomrichting Helpende zorg en Welzijn niveau 2.

Ik heb in de afgelopen maanden gemerkt dat mij deze opleiding weinig moeite heeft gekost. Velen zullen denken: dat is toch fijn? Maar voor mij werkt dit toch anders. Ik ben iemand die normaal gesproken veel motivatie heeft en wil graag nieuwe dingen leren, maar merkte dat dit steeds minder werd en ik geen uitdagingen meer vond in de opleiding alleen. Dit is iets wat ik absoluut niet wilde laten gebeuren en dus ben ik gaan nadenken over hoe ik meer uitgedaagd zou kunnen worden. Toen kwam ik bij AlfaDoet! terecht. Wel heb ik eerst nagedacht over hoe ik dit zou willen gaan aanpakken. Wat zijn mijn leerdoelen hierbij?

Graag wil ik meer kennis op doen over de ontwikkeling van een kind. Het leek mij leuk om onder de AlfaDOET! uren naar mijn stageplek te gaan en hier opdrachten uit te voeren vanuit een hoger niveau, bijvoorbeeld een opdracht over het observeren van een kind. Hiermee daag ik niet alleen mezelf uit, maar kom ik er ook achter of ik een hoger niveau aan zou kunnen. Toen ik met dit plan aankwam bij AlfaDoet! waren ze gelukkig meteen enthousiast en konden we dit in werking zetten.

Mijn mentor zou voor opdrachten zorgen en ik ging met een aanvraagformulier naar mijn stageplek toe. Ook mijn stagebegeleidster was erg enthousiast en wil me hier graag bij helpen. Samen hebben we het formulier ingevuld, door het formulier in te vullen weten we beiden goed wat er van elkaar verwacht wordt en zijn er duidelijke afspraken. Dit voorkomt denk ik veel onduidelijkheid. Ik ben super blij dat AlfaDoet! mij de kans hiermee geeft om mijn talenten verder te gaan ontwikkelen en weet zeker dat dit voor mij goed gaat uitpakken.

Verhaal geschreven door Elvira Tinholt, 17 jaar
Zuidwolde

Benieuwd naar meer verhalen en wat AlfaDOET! voor jou kan doen? Lees dan deze nieuwsbrief.

Heeft deze informatie jou geholpen?

niet goed erg goed