Alfa-college
Groningen

Student Schoonheidsverzorging naar World Skills Rusland

Vrijdag werd via de Facebookpagina van WorldSkills Nederland bekend gemaakt dat Esmé Hemmes, student Schoonheidsverzorging, gaat deelnemen aan de WorldSkills! Namens Team NL mag zij van 22 t/m 27 augustus a.s. haar schoonheidsspecialiste-skills laten zien in Kazan, Rusland. Binnenkort meer nieuws over haar deelname.

Skills The Finals
Op 27, 28 en 29 maart nam Esmé al deel aan Skills The Finals, waar zij de tweede plaats pakte en zich hiermee al de beste schoonheidsspecialiste van het Noorden mochten noemen. Totaal stonden tien studenten van het Alfa-college in de landelijke finale, waarvan zeven studenten in actie kwamen in de RAI. De deelnemende studenten kwalificeerden zich hiervoor tijdens lokale voorrondes en landelijke kwalificatiewedstrijden. Na de prijsuitreiking moest ze wel een traantje wegpinken van blijdschap. Het niveau was hoog en een podiumplaats had ze nieut verwacht: “Iedereen was zo goed! Ik ben er echt versteld van dat ik tweede ben geworden. Ik ben echt super blij!”

Over Skills Heroes
Skills Heroes zijn vakwedstrijden voor mbo’ers voor ieder leerjaar en elk niveau. In verschillende vakrichtingen krijgen de studenten tijdens de wedstrijden de kans om hun talenten te laten zien. Het Alfa-college doet elk jaar mee aan deze vakwedstrijden om het middelbaar beroepsonderwijs positief onder de aandacht te brengen en om studenten een uitdagende leeromgeving te bieden.

Heeft deze informatie jou geholpen?

niet goed erg goed