Alfa-college
Assen | Groningen

“Superleuk dat ze deze reünie hebben georganiseerd"

Op onze locatie Kluiverboom werd woensdag 22 mei een reünie van een klas van de opleiding Onderwijsassistent gehouden. 18 studenten die vorig jaar hun diploma behaalden, wisselden onder het genot van een hapje en drankje met oud-klasgenoten en docenten ervaringen uit en haalden herinneringen op.

“Superleuk dat ze deze reünie hebben georganiseerd. Ik vind het ook mooi dat de opleiding contact met mij houdt en dat ik gastlessen mag geven”, vertelt Jolyn Bodde (21). Jolyn heeft in juli 2018 haar diploma behaald en is verder gaan studeren: “Ik woon in Utrecht en studeer Vaktherapie bij de Hogeschool Utrecht in Amersfoort. Daarnaast werk ik op een vmbo-school in Almere. Ik ben daar verantwoordelijk voor de lesopvang. Als er een les uitvalt dan vang ik dat op.”

Memorabel
Jolyn heeft een aantal onvergetelijke dingen meegemaakt tijdens haar opleiding Onderwijsassistent: “De stage bij Dream Africa Care Foundation in Ghana is me echt bijgebleven. Ik deed daar aan ontwikkelingshulp. Ik heb daar een eigen klas gehad en in een weeshuis geholpen. De Open dagen bij het Alfa-college zal ik ook nooit vergeten. Elk jaar hielp ik mee en de sfeer was tijdens deze dagen erg goed.”

Ontwikkeling
“Ik heb me op het Alfa-college ontwikkeld als persoon, ik ken mezelf heel goed. Ik weet precies wat ik wel of niet kan. Door mijn stages heb ik veel ervaring met kinderen en dat is handig voor mijn werk op de vmbo-school in Almere. Mijn tijd bij het Alfa-college heb ik als zeer prettig ervaren. De school heeft me de kans geboden om stage te lopen in Ghana”, aldus Jolyn.

Advies
Voor de huidige studenten van Onderwijsassistent heeft Jolyn een goedbedoeld advies: “Doe gelijk de dingen die je het leukst vindt. Volg je hart. Dat heb ik ook gedaan en voor mij heeft dit goed uitgepakt.”

Heeft deze informatie jou geholpen?

niet goed erg goed