Alfa-college
Groningen

Internationaal avontuur voor student Esmé Hemmes

GRONINGEN/BOEDAPEST – Esmé Hemmes, student aan de opleiding Schoonheidsspecialist op het Alfa-college locatie Kluiverboom neemt namens Team NL deel aan WorldSkills 2019. De wereldkampioenschappen voor beroepen worden gehouden van 22 t/m 27 augustus in Kazan, Rusland. Ter voorbereiding op de WorldSkills volgde Esmé afgelopen week een trainingsweek rondom haar vakgebied Schoonheidsverzorging, met twaalf andere deelnemers over de hele wereld in Boedapest.

Esmé vertrok zondag 19 mei samen met haar docent, Esther Westers naar Boedapest. Daar volgden drie bomvolle dagen. “We begonnen iedere trainingsdag met de theorie over de verschillende verzorgingsproducten van het merk Pandhy’s. Dit merk moeten we gebruiken tijdens de WorldSkills. En na een demonstratie gingen wij het ’s middags zelf in de praktijk brengen.”

Ze vervolgt enthousiast: “Het was leuk om samen met de andere deelnemers te trainen." Ik weet nu dat het niveau hoog is. Iedereen was heel erg goed.
Totaal strijden in augustus ruim 1.500 jonge vakmannen en vakvrouwen strijden om de titel ‘beste vakman of vakvrouw van de wereld’. Uit Nederland doen 27 nationaal mbo-kampioenen en 1 vmbo-leerling mee aan dit kampioenschap.

Over Skills Heroes
Esmé heeft zich gekwalificeerd voor Team NL door tijdens de nationale vakwedstrijden Skills Heroes een podiumplek te bemachtigen. Het Alfa-college doet elk jaar mee aan deze vakwedstrijden om studenten een uitdagende leeromgeving te bieden en om het mbo positief onder de aandacht te brengen.

docente E. Westers met student Esmé Hemmes
Docente Esther Westers met student Esmé Hemmes

Heeft deze informatie jou geholpen?

niet goed erg goed