Alfa-college
Assen | Groningen

Studenten repeteren voor theatervoorstelling

Studenten Entree NT2 en van de schakelklas naar mbo 3 of 4 van het Alfa-college maken samen met theatermaker Gabriëlle Glasbeek de theatervoorstelling Ambitie = Tumuh. NT2 staat voor Nederlands als tweede taal. De voorstelling is tot stand gekomen door een samenwerking van het Alfa-college met de gemeente Groningen en Stichting Colourful Het Hogeland. Op donderdag 27 juni wordt op de locatie Admiraal de Ruyterlaan 2 om 17.00 uur de première gehouden. In Tumuh vertellen de studenten door middel van toneel, film, dans en muziek hun verhaal over hun dromen, ambitie en de toekomst.

Meer zelfvertrouwen
Het doel van de theatervoorstelling is onder andere om de Nederlandse taal beter te beheersen en elkaars cultuur leren kennen en begrijpen. “Door het maken van deze muziektheaterproductie krijgen onze studenten de Nederlandse taal sneller onder de knie en daardoor meer zelfvertrouwen. Er wordt een beroep op de creativiteit van de studenten gedaan, want ze zijn op een andere manier met taal bezig”, zegt Mirjam Wind, docent Entree NT2 bij het Alfa-college.

Programma
De voorstelling is gratis en begint om 17.00 uur (première) en 19.30 uur (extra voorstelling). Reserveren voor deze voorstelling is noodzakelijk en gaat via secretariaat.tec.ruyt@alfa-college.nl.

Heeft deze informatie jou geholpen?

niet goed erg goed