Alfa-college
Hoogeveen

Studenten ontwerpen monument voor Comité 4 en 5 mei

UTRECHT/HOOGEVEEN – Studenten van het Alfa-college in Hoogeveen stonden woensdag 12 juni in de grote finale van de landelijke Vakkanjer Challenge 2019 in de Werkspoorkathedraal in Utrecht. Zij presenteerden hier met vmbo’ers en mbo’ers uit heel Nederland hun ‘monumenten van nu’ aan opdrachtgever het Nationaal Comité 4 en 5 mei. Het team uit Hoogeveen streed tegen 6 ander mbo-scholen en won met hun ontwerp de eerste prijs.

De opdracht van het Nationaal Comité 4 en 5 mei was: ontwerp een eigentijds moNUment dat daadwerkelijk gerealiseerd kan worden.

Arjan Fidom, Kaj Holtvluwer, Dylan Boessenkool en Tristan Smit, alle vier student aan de opleiding Technicus Engineering, werkten de afgelopen maanden hard aan de challenge ‘vrijheid in beweging’. Ze hebben hun kijk op vrijheid verwerkt in het monument. Het ontwerp in de vorm van een bunker met een bewegend element symboliseert het strand van Normandië kort na de invasie in 1944. Bezoekers kunnen zelf het monument in beweging zetten en letterlijk even stil staan bij de oorlog. En vrijheid zoals we die nu kennen.

Schoolfinale
Begin juni werd een schoolfinale gehouden. Twee teams van de opleiding Engineering uit Hoogeveen namen het in deze ronde tegen elkaar op. De jury van Vakkanjers was aanwezig bij deze schoolfinale en koos het team ‘de Bunker’. De studenten hadden vervolgens één week de tijd om te werken aan de feedback en de puntjes op de ‘i’ te zetten. En met succes!

Over Vakkanjers
Vakkanjers is een initiatief van de technische sectoren in Nederland om meer jongeren te interesseren voor techniek. Met Vakkanjers ontdekken en ontwikkelen leerlingen van het vmbo en studenten van het mbo hun vakmanschap aan de hand van realistische opdrachten voor een landelijke opdrachtgever. De leerlingen ontwikkelen naast technisch vakmanschap ook 21st century skills zoals initiatief nemen, teamwerk en klantcontact.

Winnaars Vakkanjers 2019 Alfa-college

Heeft deze informatie jou geholpen?

niet goed erg goed