Alfa-college
Hoogeveen

Volta2020 - Dag van de Bouw

Wethouder Gert Vos opent kenniscentrum
Zo’n 200 bezoekers hebben zaterdag 15 juni tijdens de Dag van de Bouw onze locatie aan de Voltastraat bezocht. Aannemer HuneBouw en een aantal onderaannemers lieten met trots zien op welke manier zij duurzaam en circulair bouwen in onze school. Allemaal vinden ze ons bouwproject een uitdaging vanwege de uitgangspunten en opdrachten en ze zijn blij hier aan mee te mogen werken.

De dag begon in het Kenniscentrum voor Duurzaamheid en Energie, in de techniekvleugel. Dit moet in Hoogeveen dé leer- en werkplek worden waar onderwijs, studenten, bedrijven, organisaties en burgers samenwerken aan innovatieve technologie, energietransitie en circulair denken. Wethouder Gert Vos sprak lovende woorden over de school vanwege het initiatief tot het opzetten van het kenniscentrum én voor de ambitie en uitdaging die het Alfa-college zichzelf stelt met Volta2020.

Hierna verplaatste het gezelschap zich naar de tent op het plein waar de officiële start van de dag van de Bouw plaatsvond. Fries Heinis, algemeen directeur van Bouwend Nederland van Bouwend Nederland, Riek Siertsema van Aannemersfederatie Nederland en Henk Kerssies van Goudstikker-de Vries, verrichten na een korte toespraak samen met wethouder Gert Vos en Klaas Graveland van HuneBouw de openingshandelingen voor de Dag van de Bouw.

Tijdens de gehele dag was ook de techniekvleugel te bezichtigen. Bezoekers konden hier (heel circulair) een leuke sleutelhanger of fotostandaard maken. Deze materialen komen (deels) van de bouwlocatie van de school, waar ze nu niet meer herbruikbaar zijn.

Studenten Bouwkunde vertelden over een project en onderzoek, waar ze samen met Hbo-studenten van de Hanzehogeschool aan werken: kunnen we een huis bouwen met alleen maar materialen die overblijven na de sloop van Voltage, de oude examenzaal. Leren en werken over circulair bouwen. Dichterbij school kan niet!

Heeft deze informatie jou geholpen?

niet goed erg goed