Alfa-college
Hardenberg

Ruim vijftig studenten tekenen certificaat MBO-XL Alfa-college

Een trotse Joyce met haar verklaring

Ruim vijftig studenten van het Alfa-college in Hardenberg hebben op woensdag 12 juni hun felbegeerde certificaat van het excellentieprogramma MBO-XL in ontvangst mogen nemen. Het excellentieprogramma van het Alfa-college biedt studenten die méér aankunnen dan het reguliere programma de mogelijkheid een extra programma te volgen, gericht op het ontwikkelen van excellent vakmanschap of persoonlijke ontwikkeling. Het excellentieprogramma kent vijf onderdelen: Skills Heroes, Brain en bootcamp, Ondernemersschool, Innovatieve projecten en Persoonlijk talent.

Brain en bootcamp
Joyce Jansen Smit, eerstejaars student bij de opleiding Onderwijsassistent, heeft haar certificaat mogen ontvangen na het volgen van het programma Brain en Bootcamp.

 

Tijdens het coach uur vertelde mijn coach over dit programma. Ik bekeek de website en herkende mezelf er gewoon in!

 

Ook kan ik dit goed gebruiken voor in de toekomst op het hbo. Aangezien ik op school prima meekom en geen enkele achterstand heb, kon ik vrijstelling krijgen voor de reguliere lessen. Daarna heb ik besloten mij samen met een klasgenoot, Marit Binnenmars, op te geven. In mijn ééntje vond ik het toch nog een beetje te spannend.”

Het vier dagen durende programma was een afwisseling van theorie en praktijk. Op maandag en dinsdag kwamen de studenten op school om de theorie van de methode Covey te leren kennen. Op woensdag en donderdag konden ze de zeven gewoonten tijdens de bootcamp in praktijk brengen. Door een vragenlijst in te vullen, kregen ze punten. Aan de hand van het aantal punten kregen ze een rode, gele, groene of blauwe pet. “Deze kleuren kwamen precies overéén met wie ik ben en hoe ik reageer, heel interessant.”, aldus Joyce. Ook moest de hele groep, in totaal bijna twintig studenten, samen een puzzel oplossen. “We riepen heel stoer dit wel even binnen tien minuten op te lossen, maar dat is ons niet gelukt. Pas toen we gingen samenwerken en iedereen zijn/haar rol pakte, vielen de puzzelstukjes letterlijk en figuurlijk in elkaar.”

Onbewust
“Weet je wat ik mij laatst besefte? Dat ik mijn gedrag en reactie in bepaalde situaties al onbewust aanpas. Ik heb dit helemaal niet door, dit gaat echt vanzelf!”


Heeft deze informatie jou geholpen?

niet goed erg goed