Alfa-college
Hoogeveen

Spreekuur jeugdagent in Hoogeveen

Vanaf dit schooljaar is jeugdagent Renata Hoogland regelmatig op onze school te vinden. Zowel op KARgo! als aan de Voltastraat houdt ze een inloopspreekuur.

Studenten en medewerkers kunnen bij haar met diverse vragen terecht: Ze kan met ons meedenken en adviseren over bijvoorbeeld pesten via social media of wanneer studenten lastig worden gevallen, binnen en buiten de school.

Marieke Voogt, coördinator sociale veiligheid, is blij met de komst van Renata. “Hiermee hebben we een korte lijn met de politie. Voor studenten voor wie de stap naar de politie te groot is, kunnen we op deze manier de drempel verlagen. Het geeft de mogelijkheid om met elkaar in gesprek te gaan. Elkaar kennen en gekend worden, verbetert het contact met de politie binnen en buiten de school, zo blijkt uit ervaringen. Dat kan in voorkomende gevallen escalatie voorkomen en preventief werken.”

Op maandagmiddag 30 september is Renata voor het eerst op school. Ze is dan samen met Marieke Voogt om 14.30 uur op Kargo! en daarna op de Voltastraat.

Een afspraak is niet nodig, medewerkers en studenten kunnen gewoon aanschuiven of binnenlopen. Het is wel mogelijk om een afspraak te maken om zeker te zijn dat Renata voldoende tijd voor je heeft.

Voor meer informatie kun je contact met ons opnemen. Vraag dan naar Marieke Voogt.

Heeft deze informatie jou geholpen?

niet goed erg goed