Alfa-college
Hoogeveen

Alfa-college viert Regenboogweek

De regenboogvlag hangt in top bij het Alfa-college in Hoogeveen. Deze week, tijdens de Regenboogweek wordt extra aandacht gegeven aan de diversiteit onder studenten en medewerkers. De boodschap: Iedereen is anders en iedereen mag er zijn.

Student Manuel Blaset, student aan de opleiding Dienstverlenende beroepen hees maandagmorgen samen met jeugdagent Renata Hoogland en regiodirecteur Jan Berend van der Wijk de vlag in de top, waarmee de start van de jaarlijkse regenboogweek officieel werd.“In deze week geven we extra aandacht aan het feit dat we allemaal anders zijn, anders mogen zijn, van elkaar kunnen leren en het andere in de ander kunnen ontdekken. Ook op school.”, aldus Marieke Voogt, docent burgerschap en identiteitsmedewerker op het Alfa-college.

Activiteiten
Voor de studenten en medewerkers zijn er deze week verschillende activiteiten die in het teken staan van de regenboogweek, om iedereen te stimuleren om met elkaar in gesprek te gaan over diversiteit en hoe dit bijdraagt aan een mooiere wereld. Er zijn lesbrieven, er kan een tolerantietest gedaan worden, tijdens sportlessen wordt een toepasselijk spel gespeeld met een regenboogbal en in het schoolrestaurant en Petit Café wordt op kleurrijke wijze aandacht gegeven aan het thema. Maandag ontving iedereen een regenbooglolly.

Op alle locaties van het Alfa-college zijn ieder jaar activiteiten rond het thema diversiteit. Wim Moes, lid van het College van Bestuur: “Wij hebben de overtuiging dat verschillen in afkomst, geloof of seksuele identiteit tussen mensen bijdragen aan een interessantere samenleving en een mooiere wereld.”

Heeft deze informatie jou geholpen?

niet goed erg goed