Alfa-college
Hoogeveen

Geslaagde Dag van de Techniek in Hoogeveen

Vrijdag 1 november stond in het teken van de Dag van de Techniek. Ruim 400 basisschoolleerlingen uit Hoogeveen en omgeving brachten een bezoek aan het Alfa-college en gingen aan de slag met diverse uitdagende activiteiten op het gebied van techniek.

De dag werd geopend door wethouder Gert Vos die zich hardop afvroeg wie er in de toekomst voor hem gaat zorgen: “Zorgen jullie later voor mij als ik oud ben en bouwen jullie dan een huis voor mij waar ik lang in kan blijven wonen? En misschien ontdekken jullie wel een nieuw medicijnen en kan ik nóg ouder worden!” De aanwezige jeugd reageerde enthousiast op zijn vragen en de toon was gezet.

Vervolgens konden de leerlingen meedoen aan diverse workshops en interactieve spellen waarbij techniek op allerlei manieren was geïntegreerd. De leerlingen wilden van alles weten, stelden allerlei vragen en waren volop in beweging om te experimenteren, te ontdekken en te ervaren.

Onder begeleiding van leerlingen van Roelof van Echten College en RSG Wolfsbos gingen de kinderen onder andere aan de slag met het maken van een raketje: een houten constructie op wielen dat door het opblazen van een ballon ging rijden.

Jordy van CBS De Heidevlinder uit Zuidwolde vond het allemaal leuk: “Ik vind het leuk om iets te maken en dit is best makkelijk te maken, daar heb ik geen hulp bij nodig.” Ook de interactieve game dat ze spelenderwijs kennis liet maken met de wereld van installatietechniek kon op veel enthousiasme rekenen. Er werd fanatiek en met veel gejuich gespeeld voor de eer van de eerste plek.

Professor Grijshaar nam de leerlingen op ludieke wijze mee in het experimenteren met water en droogijs. “Ik dacht echt dat in het linker bekertje water zat, dus toen ze dat bekertje boven mijn hoofd wilde omdraaien, dacht ik dat ik nat zou worden!” Maar het water was geabsorbeerd door een soort poeder wat ook in luiers zit.

Met nieuwe kennis en een leuke goodiebag werd de geslaagde Dag van de Techniek afgesloten. Alle leerlingen en hun ouders waren tevens uitgenodigd om zaterdag 2 november één of meerdere technische bedrijven te bezoeken tijdens de Open Bedrijvendag in Hoogeveen.

Heeft deze informatie jou geholpen?

niet goed erg goed