Alfa-college
Hardenberg

Alfa-college presteert tijdens Dag van het mbo en het Ambassadeursgala 2019


APELDOORN – Op maandag 18 november vond de Dag van het mbo plaats met aansluitend het Ambassadeursgala in theater Orpheus in Apeldoorn. Team Dienstverlening niveau 2, van Alfa-college Hardenberg, behoorde uit meer dan vijftig teams al eerder tot de tien genomineerden voor de titel ‘Onderwijsteam van het jaar’. Middels een goede pitch, waarin ze hun speerpunten belichtten, wisten ze in Apeldoorn de jury te overtuigen en een gedeelde tweede plaats te bemachtigen. 


Hilde Rotmensen, opleidingsmanager van team Dienstverlening niveau 2, is trots dat ze onderdeel is van dit team: “Het team heeft met visie, energie en motivatie een zorgelijke situatie qua team en  doelgroep omgezet in een krachtige, uitdagende leeromgeving waarin de leerbehoefte van de student centraal staat en waarin de student Zelf Aan het Stuur (ZAS) staat van zijn of haar opleiding. Binnen deze gepersonaliseerde manier van onderwijs heeft de student eigenaarschap. Zo tackelen we problemen als leerachterstanden, sociale- en / of persoonlijke problemen.”
 
Naast de aandacht voor de student en zijn of haar leeromgeving stond het team bij aanvang van schooljaar 2018-2019 door vertrek van verschillende docenten, voor een grote uitdaging; er bleef slechts een handjevol vaste teamleden over. “Met een compleet nieuw, energiek team is dat schooljaar gestart”, zegt Hilde. 

“Met veel lef en ruimte voor teambuilding, is dat nu een team dat hun mannetje staat. Ze hebben oog voor wat er speelt in het werkveld. Ook dit jaar is er van start gegaan met hetzelfde team en dat geeft vertrouwen voor de toekomst. Met o.a. het voortzetten van ZAS, de introductie van ‘bord in de klas’, een scholing scrum at school en individuele scholing in het vooruitzicht, zullen de resultaten en studenttevredenheid alleen maar toenemen.” 

Bij de verkiezing Beste Student schopte student Danny Evers (Alfa-college Groningen) het helaas niet tot de beste drie. Rico Verhoeven sprak de studenten in een video boodschap toe om hen succes te wensen bij de pitch. Studenten Brandon (Aventus), Jente (Cibap) en Hendrik (ROC Tilburg) mochten live in een pitch vertellen waarom zij zouden moeten winnen en hoe zij het mbo op de kaart zouden zetten. Hendrik ging er met de titel Mbo Ambassadeur vandoor.

Overige prijzen

Berg Award: 
Student Jasper Olthuis van Deltion College won de Berg award voor zijn uitzonderlijke prestatie tijdens WorldSkills.
Beste leerbedrijf: 
JC Electronics uit Leek. Zij werden geroemd om de inzet voor studenten en hun traject rondom leven lang ontwikkelen.
Beste praktijkopleider: 
Alexander van der Doorn, van Kennemer Duincamping Bakkum wist het beste studenten te begeleiden. Hij nam ontroerd zijn prijs in ontvangst. 

 
Over Het Ambassadeursgala
Het Ambassadeursgala mbo is de feestelijke finale van de Dag van het mbo. Het gala en de Dag zijn initiatieven van het samenwerkingscollectief Dit is mbo (powered by de MBO Raad, de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) en het ministerie van OCW). De organisatie van het gala en de Dag is in handen van de MBO Academie. Op uitnodiging van het samenwerkingscollectief Dit is mbo hebben Worldkskills NL, BVMBO en de AOb het initiatief genomen tot de Berg Award en de prijs Onderwijsteam van het jaar 2019.

 
Het gala, een begrip in het mbo, verbindt iedereen die in het mbo werkt en leert door awards uit te reiken voor studenten, onderwijsteams en bedrijfsleven. De landelijke ambassadeur mbo is een jaar lang hét boegbeeld van het mbo.

Heeft deze informatie jou geholpen?

niet goed erg goed