Alfa-college
Hardenberg

Alfa-college en RTC door naar NK Bouwtimmeren

HARDENBERG - Op vrijdag 29 november 2019 vond de kwalificatiewedstrijd Bouwtimmeren van Skills Heroes plaats bij het Regionaal Techniek Centrum (RTC) en het Alfa-college in Hardenberg. Elf getalenteerde mbo’ers uit het hele land streden hier om een plek in de landelijke finales. Julian Okken, die het Alfa-college Hardenberg vertegenwoordigde en mbo’er Leon Kooiker, student bij het RTC in Nieuwleusen, veroverden de eerste en tweede plek.

Het was een spannende vakwedstrijd in het RTC, waarbij de studenten van verschillende ROC’s uit het hele land een zes uur durende timmeropdracht uitvoerden. Onder toeziend oog van de jury, die bestond uit vier vakmensen uit de bouwwereld, deden ze hun uiterste best om bij de selectie te eindigen. Slechts acht van de elf kandidaten mochten daadwerkelijk door naar het NK.

Na de wedstrijd vond in het Alfa-college (LOC+) de feestelijke prijsuitreiking plaats. Terwijl de DJ het nummer ‘We are the champions’ inzette, liepen de kandidaten via een rode loper naar het podium, waar ze werden toegesproken door Marlon van Dorrestein van het RTC, die enthousiast vertelde over het belang van vakmensen in de bouwwereld. Vervolgens deed wethouder Gitta Luiten, van de gemeente Hardenberg, de prijsuitreiking. Ook zij benadrukte hoe belangrijk vakmensen in de bouw zijn voor de regio.

Volgens de jury was het een fotofinish, maar samen met de auditors kwamen ze tot een unaniem besluit: Julian Okken werd eerste, Leon Kooiker tweede, Coen Voorpostel van ROC van Twente derde. Ook Branco van Houten van ROC Nova College, Daan Ruig van het Regio College, Kevin van de Griendt van ROC de Leijgraaf, Robin Berkhout van ROC Horizon College en Wessel Papen van het Graafschap College plaatsten zich.

Julian: “Ik had niet het gevoel dat ik eerste werd, maar ik ben mega blij met dit eindresultaat. Zonder mijn begeleider Bas Herbert had ik het niet gered. Ik heb heel veel zin in de finale en ga hier samen met Bas voor trainen.”

Ook Leon traint verder met zijn begeleider Bas Herbert. Het NK vindt plaats tussen 4 en 6 maart 2020 in Leeuwarden.

Heeft deze informatie jou geholpen?

niet goed erg goed