Alfa-college
Hardenberg

Succesvolle eerste Open Dag Alfa-college Hardenberg

HARDENBERG - Op 28 november 2019 vond de eerste Open Dag van schooljaar 2019-2020 plaats in het LOC+ op het Alfa-college in Hardenberg. Regiodirecteur Jurgen Grobbée gaf – samen met directeur Bert Rietman van het Zone-college - te midden van alle medewerkers en bedrijven het startsein, waarna bezoekers binnenstroomden en werden verwelkomd door docenten en studenten. Ook in Hoogeveen vond de eerste Open Dag van dit schooljaar plaats.

Of je al een keuze had gemaakt, of nog niet wist wat je wil gaan doen: tijdens de inspirerende Open Dag was er voor elke leerling de mogelijkheid om te ontdekken welke opleiding het best past. Zo waren er voor iedere opleiding leuke, informatieve stands ingericht en kon men een kijkje nemen in de vaklokalen. Ook verschillende organisaties en bedrijven ondersteunden de opleiding. Hierdoor ontstond een totaalplaatje van zowel de opleiding als ook de praktijk.

Jurgen Grobbée: “We presenteren ons voor het eerst in de volle breedte, niet alleen met de opleidingen, maar ook met de stagebedrijven die aan de opleidingen zijn gekoppeld. Ik merk dat iedereen gemotiveerd is om iets te vertellen over hun team of opleiding. Dat maakt me een trots man.”

Bezoekers werden, middels een looproute, door de hele school geleid om zo alles te zien en te ervaren. De demokeuken was onder andere opengesteld, waar men lekkere hapjes kon proeven en ook de praktijklokalen – van ICT tot Administratief, van Facilitair tot Entree en van Pedagogisch Werk tot Verpleegkunde  – waren smaakvol ingericht. Voor leerlingen die een steuntje in de rug nodig hadden, was ook het Loopbaancentrum aanwezig. Het Alfa-college kijkt terug op een zeer geslaagde Open Dag!

In tegenstelling tot voorgaande jaren, wordt er drie keer een Open Dag georganiseerd. Ook in Hoogeveen. De reden: het keuzeproces van een potentiële student start steeds eerder en daar speelt het Alfa-college efficiënt op in. De volgende Open Dagen vinden plaats op 22 januari 2020 van 16.00 uur tot 20.00 uur en op 26 maart 2020 van 16.00 uur tot 20.00 uur. Het Alfa-college Hardenberg nodigt je van harte uit om langs te komen!

Heeft deze informatie jou geholpen?

niet goed erg goed