Alfa-college
Hardenberg

10e editie feestelijk kerstdiner Salland door studenten Alfa-college

Feestelijk gedekte tafels en een menu waar je ‘u’ tegen zegt: De bewoners van wooncomplex Salland hebben op maandag 16 december 2019 voor de tiende keer op rij kunnen genieten van een heerlijk kerstdiner, gemaakt door eerstejaarsstudenten van het Alfa-college in Hardenberg. Er werd voor ze gekookt, geserveerd en afgewassen. Een gezellige verwenmiddag voor alle ouderen.

Studenten van de opleiding Manager ondernemer horeca toverden, samen met vakdocenten Krista Zuidema en Bertil Hulleman, een luxe 4-gangendiner op tafel. Zo konden de gasten genieten van huzarensalade, ossenstaartsoep, een sukadelapje met rode portsaus, andijvierolletjes met spek, pommes parisiennes en als nagerecht chipolatapudding met marasquinsaus en slagroom. 

Ruim vijftig bewoners kwamen samen in De Karnerij, waar de tafels feestelijk gedekt voor hen klaar stonden. Een uitnodigende sfeer om gezellig aan te schuiven. Ook zorgden de studenten van het Alfa-college voor het uitserveren van de drankjes en de gerechten, zodat de gasten zorgeloos konden genieten van het diner. Voor de enkele bewoner die niet aanwezig kon zijn, werd het diner in zijn of haar appartement geserveerd, zodat íedereen mee kon eten. 

Dat het Alfa-college al voor het tiende jaar op rij het kerstdiner bij wooncomplex Salland verzorgt, maakte de dag extra feestelijk. “Jong kookt voor oud”, zegt Bertil glunderend.Ik ben heel trots dat we dit evenement al tien jaar mogen doen. Het is ieder jaar een écht kerstfeest in Salland, je merkt hoe dankbaar de ouderen zijn en daar genieten de studenten ook van. Het maakt iedereen blij!
Voorafgaand aan het smakelijke kerstdiner werd bewoonster Janny Oolhorst speciaal bedankt voor haar inzet van voorgaande jaren, waarin ze de taak van initiatiefneemster vervulde. Bertil: “Ik vind het mooi dat Janny Oolhorst structureel betrokken is bij de organisatie, al vanaf het eerste jaar pakten we dit samen op. Ook dit keer was ze kartrekker. Samen maken we er hopelijk nog vele jaren een fantastisch kerstfeest van!” 

 

Heeft deze informatie jou geholpen?

niet goed erg goed