Alfa-college
Hoogeveen

Inspirerend event met Jurre Geluk op Alfa-college

Studenten van het Alfa-college konden maandag 16 december tv-persoonlijkheid en presentator Jurre Geluk het hemd van het lijf vragen. In samenwerking met de Rabobank werd een College Tour-achtig event georganiseerd waarin de taboe doorbrekende presentator van de publieke omroep centraal stond.

Voor zo’n honderd studenten sprak Jurre aan de hand van video fragmenten over diverse maatschappelijke thema’s die de jongeren aanspreekt en die hen verbinden. Zo ging het onder andere over zijn homoseksualiteit (“Ik hoop dat het binnenkort geen onderwerp meer hoeft te zijn”), over het gebruik van lachgas en de gevaren daarvan.

Op de vraag waar de grens met experimenteren voor Jurre ligt, antwoordde de presentator: “Grenzen zijn er om verlegd te worden. Maar sommige dingen doe ik echt niet, zoals bepaalde harddrugs die te verslavend zijn. Willen we daar in onze programma’s aandacht voor, dan interviewen we iemand die verslaafd is en bespreken we de schadelijke gevolgen.”

Het Alfa-college is blij dat Jurre deze onderwerpen op een laagdrempelige manier bespreekt. Marit Wilbrink, docent Burgerschap op het Alfa-college: “De studenten waren van te voren al enthousiast en hebben zelf vragen voorbereid. En ik merk dat ze geboeid naar hem luisteren. Hij vertelt open en eerlijk over zijn ervaring met seks en drugs, maar ook over het omgaan met mensen met een ziekte of aandoening.”

Samenwerking
De middag eindigde met het onderwerp: ‘knaken’ waarbij werd gesproken over spaardoelen en spaarpotjes. Wederom een belangrijk onderwerp, aangezien één op de vijf huishoudens in Nederland kampt met schulden. Rabobank vindt het belangrijk om in te zetten op financiële zelfredzaamheid, waarop Rabobank Het Drentse land het Alfa-college benaderde. Beide partijen zijn de samenwerking aangegaan en hebben een College Tour- achtige setting gecreëerd met een spreker en onderwerpen die jongeren interesseren. Het Alfa-college en Rabobank Het Drentse Land hebben de intentie om elkaar in de toekomst vaker op te zoeken- en te versterken.

Heeft deze informatie jou geholpen?

niet goed erg goed